BIH

Mihajlović sedam sati proveo kod tužioca, pa ga kaznila policija

Mihajlović jučer dok napušta Tužilaštvo

Piše: M. AŠČIĆ

19.1.2018

Božo Mihajlović, suspendirani državni tužilac, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za nesavjestan rad u aferi „Nestali novac“, proveo je jučer punih sedam sati u ovoj pravosudnoj instituciji. Potvrdile su to i fotografije našeg fotoreportera. On je u Tužilaštvo BiH ušao u oko devet sati, a izašao tačno u 16.03. 

Zvanično nam niko iz Tužilaštva BiH nije želio potvrditi šta je Mihajlović radio sedam sati u ovoj instituciji, jer mu je poziv da bude ispitan u svojstvu osumnjičenoga upućen tek za 23. januar. Nezvanično, Mihajloviću je jučer dozvoljen uvid u tužilačke spise, kako bi mogao pripremati odbranu. 

No, o tome ništa ne zna njegov advokat Vlado Adamović, koji nam je rekao da „ne zna što je Božo u Tužilaštvu BiH“.

Kako saznajemo, Mihajlović je i prekjučer boravio u Tužilaštvu BiH, gdje se, također, zadržao skoro pet sati vršeći uvid u spise. 

Postupajući tužilac u ovom predmetu je Emir Neradin. Mihajlovićevo ispitivanje u svojstvu osumnjičenoga započelo je 24. novembra prošle godine, a ostalo je da on da još jedan iskaz prije podizanja optužnice.

Mihajlović se sumnjiči za nestanak novca iz 11 predmeta u kojima je bio postupajući tužilac. Nedavno je Sud BiH odbio njegov zahtjev da mu se dozvoli da angažira advokata po službenoj dužnosti.

Pojedinci iz Tužilaštva BiH pokušali su u ovom predmetu optužiti Sadinu Beridan-Zuhrić, Božinu teško bolesnu daktilografkinju, ali se Sud proglasio nenadležnim za nju.

Mihajlovića je jučer zbog nepropisnog parkiranja kaznila policija. On je, naime, svoj Mercedes parkirao prekoputa Tužilaštva BiH, ali na mjesto gdje to nije dozvoljeno, zbog čega ga je sačekala kazna na prednjem staklu.

Mihajlović: Trenutak kada skida kaznu s auta

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.