Foto: Čampara: Smetaju mu i slike na kojima izgleda debelo

Ministar je podobro nervozan

Čampara više ne može kontrolirati bijes

Autor: S.D.
11.02.2018 09:58
A
A
A

Po hodnicima Vlade FBiH ovih dana najviše se priča o nervozi Aljoše Čampare, ministra unutrašnjih poslova FBiH, a glavobolju mu, kažu, nisu zadali ni kriminalci, ni donedavno pobunjeni policajci, nego - mediji. 

Navikao da „ureduje“ i drži sve konce u rukama kada je u pitanju prvenstveno Federalna televizija, kažu da se Čampara istinski razjario kada je "procurila" vijest iz FTV-a da je nedavno federalnom premijeru Fadilu Novaliću, samo 15 minuta prije početka dogovorenog intervjua s njim u udarnom terminu, otkazano gostovanje, da bi umjesto njega u studio sjela Meddžida Kreso, bivša predsjednica Suda BiH.

To javnost nije znala sve dok nije otkrio jedan zaposlenik FTV-a u anonimnoj dojavi medijima. I taman što je Čampara aktivirao sve svoje mehanizme da se otkrije "neposlušnik" iz „sivog doma“, novinarka jednog portala u svojoj analizi kritizirala je ministrov nerad, zbog čega je on toliko pobjesnio da je nedavno uoči sjednice Vlade FBiH u vulgarnom kontekstu spominjao i novinarku i agenciju za koju ona radi.

Među Čamparinim ispadima je i onaj kada je tokom nedavnih protesta policije jedan portal objavio informaciju o demonstracijama, uz što je bila priložena i fotografija Aljoše Čampare iz arhiva tog portala. Ubrzo je Čampara telefonski kontaktirao taj medij sa zahtjevom da njegovu fotografiju iz arhiva zamijene novijom jer je na toj, kako se požalio, debeo, a sada je mršaviji!

Ovo su, inače, samo neki od Čamparinih ispada koji se prepričavaju po hodnicima Federalne vlade u sarajevskoj ulici Alipašina 40, a svi su saglasni da, kada bi se ministar policije više bavio poslovima iz svoje nadležnosti, umjesto što vrši pritisak na medije da izvještavaju u njegovu korist, bi ga manje boljela glava pa bi tako smanjio i nervozu.

Više o:

Aljoša Čampara