SDA-ov odani direktor nije štedio narodni novac: Isović na novi namještaj spiskao 155.000 KM!

RASTROŠNOST

SDA-ov odani direktor nije štedio narodni novac: Isović na novi namještaj spiskao 155.000 KM!

Porezna uprava Federacije BiH, s vršiocem dužnosti direktora Šerifom Isovićem na čelu, potrošila je prošle godine na javne nabavke 1.913.000 maraka. Sa PDV-om ova cifra na kraju iznosi vrtoglavih 2.238.210 KM. 

Usluge i savjetovanje

Otkrio je to i plan javnih nabavki za prošlu godinu, objavljen na zvaničnoj stranici Porezne uprave. Sve nabavke i ugovori objavljeni su i na Portalu javnih nabavki te u „Službenim novinama BiH“.

Isović, inače odani kadar SDA, kojeg je na ovu poziciju predložilo uže rukovodstvo stranke, nakon što im je osujećen plan da ga postave za člana Upravnog odbora (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH iz reda eksperata, planirao je i potrošio na nabavku uredskog namještaja ukupno 155.000 maraka. Sa PDV-om ova cifra iznosi 181.350 KM. Nabavka je realizirana u martu prošle godine.

Osim trošenja novca za nabavku namještaja, Isović je potrošio i 220.000 maraka za informacijske usluge, savjetovanje, razvoj programske podrške i internetske podrške, tzv. održavanje nPIS-a.

  • Faksimil plana javnih nabavki za prošlu godinu
    Faksimil plana javnih nabavki za prošlu godinu

Adaptacija prostora

Samo 120.000 maraka utrošeno je za čišćenje uredskih prostorija u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihaću i Livnu. Ova uprava trošila je novac za nove računare - 132.000 maraka. Novac je potrošen i na adaptaciju i uređenje prostora u Gradačcu - 70.000 KM, Zavidovićima - 90.000 KM, u Travniku – 70.000 KM.

Prima 4.000 KM mjesečno iz Centralne banke 

Osim plaće na poziciji direktora, Isović od 1. novembra prošle godine prima i naknadu kao član Upravnog odbora Centralne banke(CB) BiH. Njega je na ovu poziciju imenovalo Predsjedništvo BiH na period od šest godina.

Inače, nadoknada za člana UO CBBiH je oko 4.000 maraka mjesečno.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH