ISTRAŽUJEMO

Djevojke za seks i pratnju: Cijena od 200 do 1.500 eura!

E. Trako

17.3.2018

„Ja sam mlada, pametna, zabavna djevojka. Volim se družiti s pravim džentlmenima. Veoma sam energična... Nazovi me, volim sve“, samo je jedan od oglasa na stranici City of Love, koja okuplja sve djevojke za pratnju, ali i za seks, iz cijelog svijeta. Među njima su i brojne djevojke iz Bosne i Hercegovine.

Nezaboravni trenuci

U bilo kojem gradu u svijetu postoje kategorije na kojima su profili djevojaka, do u detalje opisanih, od veličine grudi do fetiša i, naravno, cijene. Tako, što se tiče Bosne i Hercegovine, eskort djevojke – elitne prostitutke razlikuju se po svojim performansama od onih koje se kriju iza lažnih oglasa za masaže.

- Ja mogu da ti glumim djevojku, suprugu. Mogu da idem s tobom na poslovne večere, sastanke. Možemo odmah u krevet i tamo do jutra da ostanemo. Mogu da povedem i drugaricu, sve to skupa koštat će te 400 eura – kazala nam je jedna od pozvanih djevojaka, koja se predstavlja kao Emanuela.

Cijena za sat vremena klasičnog seksa ponuđena na stranici je 100 eura, dok su cjelodnevna pratnja i druženja 1.500 eura. Klara obećava da „nećete zaboraviti trenutke provedene s njom“.

- Moji klijenti su i žene. Radim masažu, izvodim striptiz, lap dance, francuski poljubac, analni i oralni seks, čak i fetiš. Cijeli dan druženja je 1.000 eura - piše na Klarinom profilu.

Dok se prethodnih godina elitna prostitucija odvijala u strogoj tajnosti i dok su do ekskluzivnih djevojaka mogli dolaziti oni dubljeg džepa, situacija se u posljednjih osam mjeseci drastično mijenja u najstarijem zanatu na svijetu na području Bosne i Hercegovine.

- To su djevojke top-modeli – kaže za naš list jedan od korisnika usluga djevojke koja ima profil na stranici City of Love.

Nije tajna ni da djevojke iz BiH odlaze u inozemstvo, a njihovi klijenti im plaćaju avionske karte, smještaj i sve drugo. 

- Nerijetko se sve odvija van granica BiH. Glavnu riječ tu imaju manekenke, a njihovi menadžeri im "sređuju" klijentelu - otkriva naš sagovornik, inače poznati bh. modni dizajner koji se „nagledao prostitucije u svijetu mode“.

Masovna pojava

On kaže da se djevojke prodaju za velike novce van BiH.

- Bio sam u Istanbulu, u Londonu, kada smo radili revije, to je masovna pojava. Sve je to dobilo nekakvu etiketu elitne prostitucije. Organiziraju se i orgije, za to uzimaju po 2.000-3.000 eura za noć – kaže on za naš list.

Šta radi policija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) nedavno su u akciji kodnog naziva "Neon" na Dobrinji uhapsili Selvedina Bulbula, Selmu Delić, Arnelu Ožegović i Ehlimanu Ćehajić, koji se sumnjiče za navođenje na prostituciju i pranje novca. Oni su osumnjičeni da su od 2009. do 2018. godine, radi pribavljanja veće protupravne imovinske koristi, navodili i poticali veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga na području KS. Kod Bulbula je prilikom hapšenja pronađeno 105.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.