LIFESTYLE

Huawei je predstavio novi mobilni Cloud za korisnike telefona

Avaz.ba

30.9.2017

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila puštanje u prodaju svog novog Huawei Mobile Cloud-a koji korisnicima omogućava da bez upotrebe kablova sačuvaju i premještaju svoje podatke i podešavanja, sinhronizuju i lako prebacuju podatke sa jednog Hauwei uređaja na drugi, kao i da bezbedno čuvaju i prustupaju fajlovima pomoću usluge Cloud Drive. Korisnici koji se pretplate na Huawei Mobile Cloud će dobiti 5GB besplatne klaud memorije. 

Od septembra nova podešavanja za Huawei Mobile Cloud će se postepeno uvoditi na modelima Huawei P10, P10 Plus, P10 lite, a nakon toga i na ostalim modelima. Sve fotografije i video zapisi zabilježeni kamerom, slike ekrana i video snimci ekrana se mogu automatski sačuvati na cloud-u. Korisnici im mogu jednostavno pristupiti preko svojih pretraživača na adresi cloud.huawei.com ili preko aplikacije Gallery na svojim uređajima.

Podaci se takođe mogu automatski sinhronizovati kroz sve Huawei telefone, tako da lako možete pristupiti kontaktima, kalendaru, Wi-Fi podešavanjima i bilješkama pomoću naloga Huawei ID. Ovim podacima se takođe može upravljati preko Cloud Web portala. Pri pokretanju, Huawei Mobile Cloud nudi 5GB besplatne cloud memorije a postojaće i opcija za dokupljivanje još memorisjkog prostora od 2018. godine.

Svi podaci se čuvaju isključivo unutar EU, na evropskim serverima i u skladu sa zakonima Evropske Unije o zaštiti i privatnosti podataka. Primarni cilj svih usluga je privatnost korisnika i Huawei Mobile Cloud usluge su sertifikovane od strane organizacije Cloud Security Alliance Star /CSA Star (ISO/IEC 27001).

- Pokretanje klauda Huawei Mobile Cloud ističe našu posvećenost stvaranju ugodnijeg mobilnog iskustva za naše korisnike, uz konstatno uvjeravanje da podatke mogu lako i bezbjedno da sačuvaju i premještaju, prokomentarisao je Yanmin Wang, President of CEE & Nordic Region, Huawei Consumer Business Group. "Svi fajlovi i slike ostaju unutar EU servera i imamo lokalne ekspertske timove u EU za pravo, bezbjednost i privatnost koji će učiniti da se korisnici osjećaju potpuno sigurno".

Puna Huawei Mobile Cloud podršaka će na početku biti dostupna nakon puštanja u prodaju u Finskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, UK, Holandiji, a kasnije i u drugim zemljama. Nova podešavanja za Huawei P10 i P10 Plus će predstavljena 30. septembra, nakon čega će 10. oktobra uslijediti podešavanja i za model P10 lite. Raspored predstavljanja će varirati u zavisnosti od operatera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.