LIFESTYLE

S jednom za ručak s drugom za večeru: Castro je spavao s više od 35 hiljada žena!

Kubanski zavodnik

Redakcija

26.11.2016

Dok su njegovi sugrađani živjeli u neimaštini, bivši kubanski predsjednik Fidel Castro živio je lagodan život koji je držao u tajnosti, jednako kao i svojih osmero djece, brojne ljubavnice, pa čak i supruge, javlja Net.hr.

Prvu suprugu Mirtu Díaz-Balart Fidel Castro prevario je s ljepoticom iz Havane Natalijom Revueltom, a drugu suprugu Daliju Soto del Valle prevario je s ‘drugaricom’ Celiom Sanchez, svojom sekretaricom, koja mu je bila osoba od povjerenja dugih tridesetak godina.

Dalia Soto del Valle bila je najvažnija, ali i najmanje poznata Fidelova žena. Upoznali su se 1961. godine na jednom javnom događanju u pokrajini Villa Clara, a baš kao i njezine prethodnice, Dalia je Castra osvojila svojom ljepotom, plavom kosom i očima.

Nakon samo tri susreta, Fidel je predložio da se Dalia preseli u Havanu, gdje ju je diskretno smjestio u kuću na periferiji grada. Castro i Dalia uskoro su postali roditelji petero sinova, a svima su imena počinjala slovom ‘A’ – Alexis, Alex, Alejandro, Antonio i Angelito. Prva tri imena bila su varijacije imena Alexander, pseudonima kojeg je Castro koristio tokom gerilskog ratovanja.

28442bc100000578-0-image-m-7-1431012174607

A onda je 1984. Castro saznao da ga Dalia vara s Jorgeom, članom pratnje. Jednog je dana Dalia poslala njihova službenog vozača Renéa da joj ode nešto kupiti, a za vrijeme njegova odsustva našla se s Jorgeom i zamolila ga da je odveze kod njezine majke. Kada se vozač vratio do njezine majke, vidio je Daliu kako pleše u dnevnom boravku s Jorgeom. Rekao je njenoj baki, koja je otvorila vrata, da javi Daliji da je stigao, a nekoliko trenutaka kasnije, gospođa Castro pojavila se na vratima i upitala ga što radi ovdje jer ga nitko nije zamolio da dođe.

René je cijeli slučaj povjerio svom kolegi te se konsultirao s njim. Shvatili su da ako Fidel sazna za aferu, loše im se piše. Odlučili su otići Castru, a njihov privatni sastanak trajao je nekih pola sata. Castro im je tada naredio da sva njihova komunikacija s Dalijom od toga dana završava. Kubanski predsjednik mjesec dana nakon toga nije dolazio kući k Daliji, već je putovao zemljom i spavao u svojih dvadesetak kuća koje je posjedovao širom zemlje. Svi su mislili da je njegov brak s Daliom gotov, no prevarili su se. Nakon četiri sedmice, bez upozorenja se vratio u Punto Cero, a njihov bračni život se nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Što se tiče Jorgea, on je preko noći nestao i nikada više nitko nije čuo za njega. A nije nitko ni pitao niti je želio znati.

Možda je Castro oprostio Daliji baš zato što je i sam redovito uskakao u krevete brojnih ljepotica. Naime, kubanski zavodnik nije stao samo na dvije ljubavnice. Navodno je Castro spavao s više od 35 hiljada žena, a svakog bi dana spavao s najmanje dvije žene – s jednom za ručak, a s drugom za večeru, i tako dugih 40 godina. Da je to uistinu tačno potvrdio je i njegov saradnik.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.