LIFESTYLE

Hrabri i snalažljivi desetogodišnjak iz Detroita: Dječak spasio brata od utapanja zahvaljujući sceni iz omiljenog filma

Jacob i Dylan s majkom

Avaz.ba

27.8.2017

Desetogodišnji Jacob O'Connor iz Detroita (SAD) spasio je mlađeg brata koji se počeo daviti u bazenu iskopiravši scenu iz svog omiljenog filma. 

Bez panike

Zahvaljujući onome što je naučio gledajući film "San Andreas", u kojem glumi holivudski glumac Dwayne Johnson, desetogodišnji dječak iz Detroita postao je heroj nakon što je spasio život svom mlađem bratu.

Kada je desetogodišnji Jacob pronašao dvogodišnjeg brata Dylana kako pluta u bazenu, on se nije uspaničio, niti potražio pomoć odraslih, nego se prisjetio onoga što je vidio u filmu "San Andreas", izvukao je brata iz vode, a onda primijenio reanimaciju, baš kao što je to Dwayne radio u filmu. Potom se pojavila i baka koja ih je čuvala pa je dječak prevezen u bolnicu te se dobro oporavlja.

Ovu priču sa sretnim završetkom čuo je i glumac te je reagirao na Twitteru i pohvalio dječaka. 

- Ovo je zaista nevjerovatna priča. Ti si pravi heroj, ponosni smo na tebe - napisao je u tvitu Dwayne.

Ponosna mama

Dječakovi roditelji također su sretni. 
- Nemam riječi, zadivljena sam onim što je Jacob učinio, ponosna sam na njega. On misli da je učinio sasvim normalnu stvar - izjavila je dječakova majka. 

Tako se radi

Jacob je potvrdio da je „San Andreas“ njegov omiljeni film.

- Vidio sam reanimaciju u jednom dijelu tog filma kada se dogodio zemljotres i uslijedio cunami. Djevojčica se utapala. U većini filmova tako se radi, ljudi pokušavaju sami spasiti osobu, a ako to ne uspijevaju, onda zovu pomoć - rekao je Jacob.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.