LIFESTYLE

Izašla iz puba zapaliti cigaretu, probudila se u hitnoj bez nogu

( Agencije)

Avaz.ba

7.10.2017

Mlada američka studentica Mendi Horvat (Mandy Horvath) (24) prije tri godine je izgubila obje noge u stravičnoj nesreći. Udario ju je vlak u Steele Cityju u Kansasu. Sjeća se samo da je izašla iz puba kako bi zapalila cigaretu i da se nakon toga probudila u vozilu hitne pomoći bez nogu.

Mendi je uvjerena da joj je neko kobne noći ubacio drogu u piće zbog čega je izgubila sjećanje i završila na obližnjoj pruzi.

- Tu noć nisam puno popila, dvije pive i dvije žestice. Sjećam se da sam izašla iz puba, osjećala sam se mamurno i nakon toga se više ničega ne sjećam. Liječnici mi nisu radili test na droge, a svi su odmah pomislili da sam se pokušala ubiti - priča Mendi.

Iako je proživjela pravi pakao, Mendi nije odustala.

- Provela sam mjesece u bolnici, nekoliko puta su me operirali, no bila sam odlučna da mi ta tragedija neće uništiti život. Fokusirala sam se na oporavak i da ponovno prohodam - govori djevojka.

U aprilu 2015., godinu dana nakon nesreće, dobila je prve proteze. 

- Nosim ih svaki dan i još uvijek polako učim hodati s njima - kaže Mendi koja danas živi u Koloradu.

I dalje je vrlo aktivna i ništa je ne može spriječiti da uživa u životu. Bavi se boksanjem i jahanjem te svaki slobodan trenutak provodi vani, piše Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.