LIFESTYLE

Radnici s Balkana ukrali na desetine hiljada eura: Novac krali iz toaleta!

Avaz.ba

11.10.2017

Policija je privela muškarca zbog sumnje da je od novembra 2016. godine do oktobra 2017. godine iz javnog toaleta krao kovanice.

Dvoje zaposlenih u javnom toaletu na glavnoj željezničkoj stanici u Minhenu, muškarac iz Hrvatske (62) i žena iz BiH (56), privedeni su u ponedjeljak zbog sumnje da su krali nekoliko desetina hiljada eura, piše Fenix Magazin.

Muškarac je optužen da je od novembra 2016. godine do oktobra 2017. godine iz javnog toaleta uzimao novac, odnosno kovanice iz automata na ulazu u toalet, kako policija navodi na taj način je otuđio 30.000 eura. 

Policija je do otkrića došla kada su uočene velike razlike u naplati, zbog čega je operater na željezničkoj stanici početkom oktobra obavijestio momke u plavom kako sumnja da 62-godišnjak uzima novac iz automata. Osumnjičeni muškarac bio je zaposlen isključivo za poslove čišćenja toaleta. Njegova životna saputnica (56) bila je zaposlena kao organizator čišćenja u kompaniji i imala je ključ od automata, koji je često ostavljala životnom suputniku.

Inače, oboje su godinama radili za istu kompaniju. 

Policija je pretražila kuću u kojoj su živjeli, gdje su pronašli velike količine deterdženata (najvjerojatnije sa posla), a obavljena je istraga i njihovih ormarića na radnom mjestu. U ormariću muškarca pronađeno je oko 12.000 eura u kovanicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.