LIFESTYLE

Bogati i slavni troše enormne iznose novca na bizarne predmete i prohtjeve: Tajson kupio kadu za 2,2 miliona dolara, Dep top platio pet

Eklston: Kristalna kada

Piše: Avaz.ba

13.10.2017

Različitim osobama dopadaju se različite stvari pa je tako i kada je u pitanju kupovina, odnosno odluka šta kupiti, a šta ne. Bogati, slavni i razmaženi spadaju u posebnu kategoriju potrošača, jer njima cijena uglavnom ne igra veliku ulogu i spremni su potrošiti milionske cifre na ponekad bizarne predmete ili prohtjeve. 

Bijesni automobili

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena Šakil O’Nil (Shaquille O'Neal) kupio je odjednom tri automobila Bentley za milion dolara. 

Otišao sam u salon i tamo zatekao Majka Tajsona (Mike Tyson) koji je kupovao Bentley. Pitao sam koliko košta, a prodavač mi je rekao kako ja to sebi ne mogu priuštiti. Toliko me je iznervirao da sam kupio tri auta. No, tek sam poslije shvatio da zbog svoje visine ne mogu stati na mjesto vozača, a milion dolara otišlo je u 10 minuta – rekao je O'Nil.

Kćerka Bernija Eklstona (Ecclestone) Tamara svojevremeno je potrošila 1,5 milion dolara na kristalnu kadu, a Majk Tajson izdvojio je 2,2 miliona na zlatnu kadu, koju je kupio supruzi. Tajris Gibson (Tyrese), američki pjevač, glumac i tekstopisac, kćerci je kupio otok.

Glumac Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) veliki je ljubitelj stripova, a za svoju kolekciju izdvojio je čak 1,5 miliona dolara. Malo je poznata činjenica da se Nikolas, zapravo, preziva Kopola (Copolla), ali je promijenio prezime u Kejdž prema strip junaku, kako ga ne bi povezivali sa poznatom filmskom porodicom.

Jedan od najboljih vokala na svijetu Selin Dion (Celine), iz želje da sačuva kvalitet svog glasa, kupila je osvježivač zraka vrijedan 2 miliona.

Kejdž: Ljubitelj stripova | Dion: Čuva glas | Gibson: Kupio otok

Kolekcija satova

Jedan od najbogatijih sportista na svijetu Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) posjeduje kolekciju satova vrijednu 10 miliona dolara, a vlasnik je i dva aviona te 100 automobila.

Glumac Džoni Dep (Johnny Depp) pokazao je koliko je ekscentričan kada je iskeširao 5 miliona dolara za top. Njegova kolegica Kim Besindžer (Basinger) kupila je čitav grad po cijeni od 20 miliona dolara. Najbogatiji čovjek na svijetu Bil Gejts (Bill Gates) za svesku Leonarda da Vinčija (Leonardo da Vinci) dao je 30,8 miliona dolara.

Avion od zlata

Donald Tramp (Trump) zvanično je najbogatiji predsjednik u historiji Sjedinjenih Američkih Država. Tramp se ne boji luksuza pa je to, ujedno, i razlog njegovog pojavljivanja na ovoj listi. Jedan od njegovih najskupljih kaprica je definitivno mlazni avion, vrijedan 100 miliona dolara, u kojem je većina enterijera izrađena od zlata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.