LIFESTYLE

Luksuz i ekstravagancija, Džejms Hetfild pokazao nevjerovatnu kolekciju automobila

J. B.

22.10.2017

Pjevač grupe Metallica, Džejms Hetfild (James Hetfield) je u svijetu muzike od 1981. godine, a od tada je rocker zaradio pravo bogatstvo. Kao što znamo, bogati ljudi imaju i sredstva da budu ekstravagantni u svojim hobijima, no Hetfild u određenoj mjeri ostaje skroman, pa svoje slobodno vrijeme provodi u lovu, poljoprivredi, pčelarstvu, te se bavi ekstremnim sportovima i sređivanjem automobila i motocikala. Njegova ljubav prema vozilima kulminirala je kada je bio domaćin na sajmu klasičnih automobila i motocikala na kojem je prikazano više od 300 različitih automobila.

Auburn Roadster '''Slow Burn'' iz 1936. godine

Hetfildov "Slow Burn" posjeduje veliku eleganciju i prilagođen izgled. James je pronašao ovaj automobil na eBayu i na njemu radio u saradnji sa poznatim stilistom Rikom Doreom (Rickom). Ovaj automobil osvojio je prvo mjesto na Goodguy West Coast takmičenju 2010. godine. 

Lincoln Zephyr ''Voodoo Priest'' iz 1937. godine


Vozilo je u početku bilo u vlasništvu vojnika koji je služio u Vijetnamu. Nakon povratka 1972. godine, čovjek je nestao i ostavio automobil na magistralnom putu. Nekoliko decenija kasnije Hetfield ga je otkrio i kupio, a nakon čega je eksterijer dizajnirala i uradila ekipa RD Customs-a. V12 motor je revitaliziran dodavanjem tri karburatora Stromberg 97 i PowerGena iz Powermaster-a. Automobil je osvojio 2012 H.A. nagradu za Bagdasariju za najljepše sređeno auto.

Jaguar ''Black Pearl'' iz 1948. godine


Šasija ovog automobila je prilagođena sa vanjskim okvirnom Jaguara iz 1948. godine, a pod haubom je Ford V8 motorsa sa 375 konjskih snaga.

Packard ''Aquarius'' iz 1934. godine


Oblik auta koji posdjeća na suzu je upotpunjen agresivnim detaljima kao što su bočne cijevi. Dizajn ''Aquariusa'' je inspiriran dizajnom Delahaye 165 kabrioleta francuskih kreativaca Fižonija (Figoni) i Falašija (Falaschi), ali sa više detalja tipičnih za američke automobile iz 1940-ih i 50-ih godina.

Ford ''Iron Fist'' kupe 1936. godine


Automobil je napravio Blue Collar Customs iz Sakramenta, a boju je uradio Vintage Color Studio u Konkordu u Kaliforniji, u vlasništvu Darila Holenbeka (Darryl Hollenbeck).

Ford F-100 iz 1956. godine


Čak i jednostavnana utomobil iz 50-ih godina može se pretvoriti u remek-djelo ukoliko se nalazi u rukama vještih zanatlija. Džejms ga je kupio na internetu, a ljubičasta boja se u potpunosti razlikovala od ljubičaste koju danas možemo vidjeti.

Oldsmobile ''Grinch'' iz 1952. godine


Postoji još jedna ljepotica koju možete naći u garaži Džejmsa Hetfilda. I ovaj automobil je obnovio poznati Rik Dor iz RD Kustomsa. Unutrašnjost vozila je ispunjena kožom bijele boje, a pjevač Metallice je jednom prilikom o Doreu rekao da je najbolji u svom poslu. 

Buick Skylark ''Skyscraper'' iz 1953. godine


Ovaj Buick Skylark iz 1953. godine je također sredio je Rik Dor, a kao i kod svih Rikovih kreacija, velika pažnja je posvećena stilu, detaljima i boji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.