LIFESTYLE

Imao je najveće testise na svijetu, nije mogao da hoda, a sada se sve promijenilo

Avaz.ba

26.10.2017

Kenijac Forens Oviti Opiju (Florence) (21) postao je poznat svjetskoj javnosti zbog strašnog poremaćaja od kojeg je bolovao. 

Njemu su testisi bili 20 puta veći od normalnih, pa zbog toga nije mogao da ima život, djevojku, posao. Srećom, mladi Kenijac je sada uspio da se operira i smanji testise na prirodnu veličinu.

Ljekari su nakon operacije i uklanjanja viška tkiva utvrdili da Opiju boluje od "scrotal elephantiasisa". Ova bolest izazvana je blokadom u limfnom sistemu i uglavnom dovodi do oticanja kože. Najvjerovatniji uzrok oboljenja je cista koju je dobio kada je imao deset godina, a zbog veličine testisa ovaj mladić jedva je hodao i nije mogao da nosi normalnu odjeću. On je godinama živio kao pustinjak.

Mladi Kenijac prošao je kroz dvije operacije: prva je uklonila višak tkiva, a druga je rekonstruirala izgled penisa kako bi on izgledao kao prije.

- Vjerujem da će Forens imati normalan život i da će moći da uživa u njemu - izjavio je doktor koji ga je operirao.

Ljekari očekuju da će se mladić u potpunosti oporaviti za tri mjeseca, a nadaju se i da će moći imati djecu, piše britanski "The Sun".

- Zaista bih želio da imam djecu jednog dana. Sretan sam što sam operiran i nisam se plašio. Kada sam se probudio i ustao poslije operacije, osjetio sam se mnogo lakšim. Sva težina je nestala. Sada plivam. Prije operacije nisam smio da se približim vodi zbog težine mog penisa. Sada mogu da trčim i igram fudbal. Slobodan sam. Trudim se da što više sebe izgradim kako bih imao ženu. Međutim, sljedeći korak je da završim školu. Ko zna šta će donijeti budućnost? - izjavio je Forence Ovitu Opiju nakon uspešne operacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.