LIFESTYLE

Ova kompanija podstiče putnike da kradu iz njihovih aviona

( Ilustracija)

Avaz.ba

16.12.2017

Virdžin Atlantik je 2011. godine prestao da daje svojim putnicima u prvoj klasi posudice za so i biber u obliku malih aviona. Ovu odluku donio je zato što su putnici krali te simpatične predmete u velikim količinama.

Godinu dana kasnije, kompanija se vratila posudama zvanim Vilbur i Orvil, na čijem je dnu napisala "ukradeno iz Virdžin Atlantika“. Iako je natpis trebao da zaustavi kradljivce u njihovoj njameri, to se nije dogodilo.  


Posudice su kradene i dalje, a neki od njih čak završili na stranicama poput eBay, gdje su se prodavali po cijeni od 20 američkih dolara.  


Kada smo prije 15 godina uključili Vilbura i Orvila u ponudu, nismo ni sanjali da će postati tako voljeni. Iako je posada pazila na posudice, hiljade njih ukradeno je tokom godina s naših letova - otkrio je izvršni potpredsjednik Mark Anderson.  


Upravo zato odlučili su da ih ove godine uključe u posebnu prazničnu promotivnu ponudu. Od 21. do 26. decembra svi putnici poslovne klase Virdžin Atlantika bit će podsticani da ponesu posudice za so i biber sa svog leta kući, koje su samo za ovu priliku napravljeni u prazničnoj crvenoj boji.  

Na letovima ove kompanije kradu se mnogi predmeti, a osim posudica, popularne su i šoljice, pokrivači, sapun i kreme za ruke, kao i pribor za jelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.