LIFESTYLE

Sreća počinje i završava s vama: Ne činite ove četiri greške

Avaz.ba

10.1.2018

Koliko god se trudili i radili na sebi, postoje samo četiri stvari koje bi trebale u potpunosti da eliminirate kako biste bili zadovoljni i sretni.

Ne poredite se sa drugima

Najjednostavnije rečeno, poređenje ubija radost. Kada to radite, tada i ''hranite zvijer'' koja vas vodi ka tome da ne budete sretni. Naravno, sasvim je prirodno izraziti radoznalost za živote drugih ljudi. Međutim, kada ova naizgled nevina tendencija postane opsesija, ona uzima danak na zadovoljstvo i psihičko stanje.

Ne prepuštajte se žaljenju

Sasvim je prirodno žaliti zbog odluka koje ste donijeli kada vidite kako se njihove posljedice odvijaju na neželjen način. Pokušajte da naučite nešto iz toga, a onda krenite dalje. Ukoliko to ne uradite, bit ćete ispunjeni gorčinom. Potrošit ćete tako mnogo vremena i energije razmišljajući o stvarima koje ne možete da promijenite i stalnim zamišljanjem scenarija koji su mogli da se odigraju drugačije.

Ne odbacujte svoje istinsko ja

Ne postoji ništa inspirativnije nego vidjeti nekoga da je prihvatio i prigrlio sebe svim svojim srcem. Istinska sreća može se postići jedino kada živimo u skladu sa onim za čim naš um, srce i duša žude. Ukoliko provodite vrijeme pokušavajući da se promijenite, samo zato što neko drugi smatra da bi to trebali da uradite, sigurno nećete biti sretni.

Ne zaboravite da sreća dolazi iznutra

Nije bitno koliko novca imate ili koja se titula nalazi ispred vašeg imena. Eksterna dostignuća i udobnost jesu divni, ali ako dozvolite da vaša sreća zavisi od spoljnih faktora, cijeli život će vam proteći u proganjanju duhova. Sreća počinje i završava s vama. I samo vi ste tvorac svoje sreće. Niko drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.