LIFESTYLE

Stižu nove opcije: Messenger spremio iznenađenje za parove

Avaz.ba

14.2.2018

Neposredno pred Dan zaljubljenih, Facebook je uveo nove opcije u aplikaciji Messenger, koje će se pojavljivati na profilima novih parova.

Neki od noviteta su jednostavne promjene u izgledu, dok su neke poprilično iznenađujuće i podsjetit će vas da Facebook uvijek posmatra i pokušava da dublje kroči u vaše živote.

Prvo, nakon što ste potvrdili da ste u vezi s nekim, "čat" će se automatski otvoriti za oboje, s gomilom pokretnih srca preko ekrana.

Facebook će zatim ponuditi opciju promjene emotikona, boje i nadimka na "čatu". Jedna promjena koja će biti korisna je da će osoba s kojom ste u vezi uvijek stajati na vrhu liste aktivnih prijatelja.

Automatske opcije za biranje željenih boja i emotikona su Facebookov pokušaj da ih ponude ljudima koji ih možda ne bi našli u moru ostalih podešavanja, ali insistiranje Facebooka na tome da se opcije pojave u trenutku potvrđivanja statusa veze se može posmatrati kao prevelika potreba za pažnjom.

Povrh svega, uvrnuto je da ove promjene stižu mjesec nakon što je direktor Messengera najavio da je aplikacija pretrpana i da je u procesu masovnog pojednostavljivanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.