LIFESTYLE

Luksuzan odmor u srcu prirode u šatorima i kućicama na drvetu

Investicija „teška“ 5,5 miliona eura

Avaz.ba

19.2.2018

Kraj Pule, u malom mjestu Pomer, tokom juna bit će otvoren najveći glamping kamp u Hrvatskoj. Riječ je o malom boutique kampu pulskog hotelijera Arena Hospitality Group Pomer koji se trenutno potpuno renovira i bit će posvećen samo ovom obliku turizma.

Zanimljivo je da će, osim glamping šatora, ovdje biti instalirane i kućice na drvetu. Čitav kamp imat će samo takvu ponudu. To je ujedno i najveća ovogodišnja investicija Arene Hospitality Groupa u vrijednosti od 5,5 miliona eura.

 Egipatski pamuk

- Radi se o kompletnom renoviranju kampa gdje će sve smještajne jedinice biti posvećene ekskluzivnoj glamping ponudi. Čak osam vrsta smještajnih jedinica unutar novog kampa Arena Pomer s kapacitetima od dvije do šest osoba bit će osmišljeno tako da ponude luksuzan odmor u srcu prirode, uključujući čak i posebno atraktivne kućice na drvetu. Naručeno je čak 196 glamping šatora - kaže direktorica prodaje i marketinga Manuela Kraljević.

Dodaje da će, osim spavaćih soba s posteljinom od egipatskog pamuka, svi šatori biti klimatizirani, opremljeni kuhinjom, “handy” pametnim telefonom, modernom kupaonicom, kompletnim setom luksuzne kozmetike, te besplatnim Wi-Fi internetom.


Dodatna ponuda

Osim komfora, i sva dodatna ponuda kampa bit će prilagođena luksuznom odmoru u prirodi. Bogato opremljen wellness na otvorenom sa saunom, masažama, “kišnom sobom”, prostorima za opuštanje, platformom za joga programe, fitness na otvorenom, restoran i beach-barovi s izvrsnom ponudom jela i pića, posebno opremljena igrališta i osmišljena animacija za djecu i odrasle, neke su od blagodati novog i u hrvatskoj jedinstvenog glamping kampa - ističe Kraljević.

Kamp će moći primiti 196 osoba.

 Širenje van granica  

Arena Hospitality Group lani je kupila osam hotela u Njemačkoj i Mađarskoj. Time je postala jedina hrvatska hotelska kuća koja se počela širiti na inozemno tržište. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.