LIFESTYLE

''Spyscape'' posjetioce pretvara u tajne agente

Videoprezentacija u centralnom dijelu objekta nudi brifing o historiji tajnih službi i njihovim tajnama

Kreirana tmurna i misteriozna atmosfera

Avaz.ba

21.2.2018

Njujorški muzej špijunaže ''Spyscape'' omogućit će posjetiocima da postanu tajni agenti na jedan dan. Unutar ovog objekta postavljeni su čelični segmenti koji će posjedovati tematske izložbene elemente fokusirane na preživljavanje, snalaženje, zavaravanje protivnika i sve ostale operacije tajnih službi.


Avantura starta pri samom ulasku

Mješavina mliječnog stakla, besprijekornih cementnih elemenata, sivih akustičnih panela, reflektirajućeg čelika i zatamnjenog ambijenta, odabrana je za okruženje prostorija radi kreiranja tmurne i misteriozne atmosfere. U ovim prostorijama muzej nudi multisenzorsko interaktivno iskustvo, tokom kojeg se posjetioci mogu pretvarati da su špijuni.

Laserski zaštićeni tuneli

Avantura starta pri samom ulasku u ustanovu, kada svaki gost postaje svjestan svih naprava koje s okolnih zidova prate svaki njihov korak kroz elektromagnetna polja. Videoprezentacija u centralnom dijelu muzeja nudi brifing o historiji tajnih službi i njihovim tajnama prije nego što svi prisutni budu poslani na jednu od 11 različitih špijunskih misija.

Posjetioci, također, mogu biti u paru prilikom šunjanja po prostorijama ili laserski zaštićenim tunelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.