KAN

Kupovao djevojčice pa ih tjerao da kradu za njega

Morale su izvršiti 10 pljački dnevno, upadale su u kuće u selima i na periferiji gradova, a plijen su nosile u kamp u koji su bile smještene

Policija zaplijenila vrijedne predmete

Avaz.ba

18.3.2018

Banda tinejdžera, koju većinom čine djevojčice od 12 do 16 godina, izvršila je u proteklih šest mjeseci 1.500 provala u gradovima u južnom dijelu Francuske, saopćila je francuska policija. Djevojčice, koje je srbijanski bos kupovao za čak 80.000 eura, morale su izvršiti 10 pljački dnevno, upadale su u kuće u selima i na periferiji gradova širom južne Francuske.

Nakon što bi iz kuća ukrale vrijedne stvari, plijen su nosile u kamp u koji su bile smještene u blizini Avinjona. Srbijanac je u kampu imao dva poručnika, a ako bi se djevojčice vratile bez plijena, bile bi kažnjene.

- Provalnice su prvo zvonile na vrata, a kad im niko ne bi otvorio, upadale su unutra i krale sve što je bilo vrijedno - saopćila je policija, dodavši da su zločini počinjeni prošle godine u gradovima od Perpinjana na jugozapadu zemlje do Kana.

Najveći broj pljački izvršen je u departmanu Gar, a banda djevojčica najviše je krala nakit, zlato i skupocjene satove. Policija je poslije petomjesečne istrage uhapsila osam osoba, među kojima su i vođa bande te njegova tri sina. Zaplijenjeno je još šest kilograma zlata, 430 komada nakita i drugih predmeta velike vrijednosti, 25.000 eura u gotovini i 40 skupocjenih satova, čija se vrijednost procjenjuje na 150.000 eura.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.