PARIZ

Bordel s lutkama zarađuje na simulaciji silovanja žena

Posjetioci mogu birati između tri vrlo skupe lutke

Avaz.ba

22.3.2018

Novootvoreni bordel u Parizu zapošljava samo lutke za seksualne usluge, ali je, od kad je otvoren, podigao tenzije u gradskom vijeću. Francuske feministice traže njegovo zatvaranje, jer kako tvrde, silikonske lutke u prirodnoj veličini navikavaju muškarce na fantazije o silovanju. Vlasnik Žoakin Luskui (Joaquin Lousquy, 28) otvorio je bordel u jednom stanu blizu centra grada.

Posjetioci mogu birati između tri vrlo skupe lutke Lili, Sofije i Kim, a termini se bukiraju internetskim putem. Klijenti plaćaju 89 eura na sat kako bi lutku imali samo za sebe, a moguće je platiti i za manje vremena. Vlasnik kaže kako većinu posjetilaca čine poslovni ljudi u dobi od 30 do 50 godina, kao i nekoliko parova.

Otvorenje ovog centra za igru s čovjekolikim lutkama razljutilo je neke feministice i članove Komunističke partije u gradskom vijeću Pariza, koje brine da bi se zlostavljačko iskustvo s lutkama moglo prenijeti u veze sa stvarnim ženama. Lorejn Kestio (Lorraine Questiaux) iz feminističke grupe “Mouvement du Nid” nazvala je bordel mjestom koje zarađuje od simulacije silovanja žena.

Vlasnik, međutim, ne vjeruje da njegov bordel ponižava žene. Kaže kako su lutke igračke za seks, a ne zamjena za žene. Gradsko vijeće Pariza raspravljat će o nastavku poslovanja bordela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.