ŽIVOT

Bogatašica Eklston progovorila: Život mi nije ispao onako kako sam očekivala

Petra ima troje djece

Avaz.ba

21.3.2018

Petra Eklston (Ecclestone, 29), mlađa kćerka bivšeg šefa Formule 1 Bernija (Bernie), prvi put je nakon razvoda od poduzetnika Džejmsa Stanta (James Stunt, 36) poslije pet godina braka progovorila javno o svom životu. Prvo što je otkrila jeste to da nikad ne bi mogla snimati šou realnosti kakav radi njena sestra Tamara.

Poslovni uspjeh

- Stalno me pitaju da li bih radila tako nešto, ali to, jednostavno, nisam ja. Meni je ta ideja prilično odbojna – rekla je Petra.

Osim što je majka Lavinije (5) i dvogodišnjih blizanaca Džejmsa (James) i Endrjua (Andrewa), nakon razvoda je pokrenula dvije modne linije i humanitarnu udrugu, koja pomaže oboljelima od meningitisa, a trenutno radi na novom projektu “Petra’s Place”, centru za djecu oboljelu od autizma ili s razvojnim poremećajima.

Petra je u posljednje dvije godine prošla neka prilično dramatična i traumatična iskustva. Nakon što se razvela, ispostavilo se da je Džejms, s kojim je bila u vezi od svoje 19. godine, postao ovisan o drogi i nasilan. On to negira, ali je i Berni posvjedočio da joj je jednom zaprijetio da će joj otkinuti glavu.

Profil zaključan

- Život mi, jednostavno, nije ispao onako kako sam očekivala - priznala je mlada nasljednica.

Petri s djecom pomaže samo jedna dadilja. Prema Petrinim riječima, svakog jutra se s djecom budi oko šest sati pa ih vozi u vrtić. Nakon toga se posvećuje svojim obavezama, ako stigne, vježba, a potom oko podne podiže djecu u vrtiću. Posebno mnogo brige posvećuje Laviniji, kojoj je kad je imala tri godine dijagnosticiran zaostatak u razvoju. Ona se, jednostavno, sporije razvijala otkako je bila beba.

Mlađa kćerka Eklston kaže da se u djetinjstvu svađala sa sestrom, ali su danas veoma bliske, a njihove kćerke Sofija (Sophia) i Lavinija viđaju se skoro svakog dana. Kaže kako se užasava reklamiranja djece na društvenim mrežama pa svoj profil na Instagramu drži zaključanim.

 Bliska sa majkom

Sestre su bliske s oba roditelja, ali su posebno povezane sa majkom Slavicom (59), a Petra kaže da se više osjeća Hrvaticom nego Britankom. Priznaje i da je majka jedina osoba kojoj potpuno vjeruje kad su djeca u pitanju, jer je sjajna s njima i, bez obzira na to što bivša riječka manekenka živi u Švicarskoj, stalno se viđaju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.