MISTERIJE

Princeza Latifa pobjegla s francuskim špijunom

Latifa (sa plavom maramom): Uznemirujuća poruka

Avaz.ba

22.3.2018

Latifa Mohamed el-Maktum (33), kćerka vladara Dubaija, nestala je u Indiji, a sumnja se da je bila u društvu bivšeg špijuna Žan-Pjera Žobera (Jean-Pierre Jaubert). Šeika Latifa Mohamed el-Maktum kćerka je Mohameda bin Rašida el-Maktuma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara emirata Dubaija.

Tražila pomoć

U videu koji je objavila, princeza Dubaija, kako je nazivaju, objašnjava da nema slobodu da živi vlastiti život i da je cijelog svog života tamničena, mučena, pretučena i cenzurirana. Ona kaže da je jedno od 30 djece ovog šeika. Ona se 4. marta javila jednoj agenciji koja pruža pomoć ljudima koji imaju određene probleme u Emiratima ili u inozemstvu.

Tog dana je poslala uznemirujuću poruku, u kojoj je rekla kako je čekaju neki muškarci, da je čula pucnje i da se krije sa prijateljem. Napomenula je da joj od 2000. godine nije bilo dozvoljeno da napusti Dubai i da ne smije voziti automobil. Također, svaki njen korak se prati u stopu. Iako je Dubai jedna od najpopularnijih destinacija na svijetu, u kojoj mnogi uživaju u različitim aktivnostima, Latifa kaže da ona nikad nije smjela biti dio toga.

 Uzbudljiv život

- Nemam slobodu koju ljudi imaju. Nemam slobodu izbora. Nadam se novom životu. Ukoliko ne uspijem, nadam se da će se desiti neka promjena - rekla je.

Iz Agencije koju je kontaktirala, kažu da su utvrdili njen identitet i da su sada zabrinuti za njenu sigurnost. Nije poznato kako se upoznala sa Žoberom, ali se zna da je on vodio više nego uzbudljiv život. Žober je bivši francuski mornarički oficir i inžinjer, a kao tajni agent, do 1993. godine radio je za francusku obavještajnu službu.

Čuli se pucnji

Nestanak princeze Dubaija za sada je misterija. Također, na jahti “Nostromo”, koja je nestala u Indiji, a na kojoj su, navodno, bili Latifa i Francuz, nalazila se i državljanka Finske. Porodica je prijavila njen nestanak i mole za pomoć sve one koji nešto znaju o ovom slučaju. Finkinja je svojoj porodici ranije rekla da Latifa planira pobjeći. Posljednji put se oglasila prije nego što su se čuli pucnji o kojima je Latifa govorila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.