LIFESTYLE

Hrabra mačka nahranila osam ježeva koji su ostali bez majke

Avaz.ba

25.7.2017

Iako je u početku izgledala malo zbunjeno i nervozno pri pogledu na osam malih ježeva koji su dva dana odbijali hranu, preko noći je uzela male ježeve pod svoje okrilje i nahranila ih svojim mlijekom.

Osam malih ježeva ostalo je bez majke, koja je uginula pošto ih je donijela na svijet. Njihovi staratelji su bili zabrinuti, pošto tek rođeni ježevi dva dana nisu htjeli da jedu ni iz flašice ni iz posude za hranu.

A onda se pojavila Muska, hrabra mačka koja je bez straha od bodlji pružila malim ježevima hranu i toplo mjesto za počinak.

Iako je u početku izgledala malo zbunjeno i nervozno pri pogledu na osam malih ježeva koji su dva dana odbijali hranu, Muska je preko noći uzela male ježeve pod svoje okrilje i nahranila ih svojim mlijekom.

Svi ježevi su, zahvaljujući tome, preživjeli i nastavili da se hrane redovno, ali je Muska i pored toga nastavila da se brine za njih, piše Siberian Times.

To nije bio prvi put da se ova mačka iz Vladivostoka pokazala kao veoma brižna prema životinjama kojima je potrebna pomoć.

Nedavno, nakon što se omacila i podigla svoje mačiće, Muska je pomogla drugom leglu mačića koji su, kao i ježići, ostali bez majke.

Video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.