LIFESTYLE

Iznenadite svog partnera i opustite se: Evo koje filmove voli njegov horoskopski znak

Avaz.ba

10.8.2017

Otkrijte šta koji znak voli da gleda i iznenadite dragu osobu slijedeći put kada budete gledali film.

Ovan voli akciju i romantične komedije

Ovan je ljubitelj svih filmova koji sadrže akciju i sport, ali ne bune se ni kada je u pitanju avantura. Među najdražim filmovima mu je James Bond.

Nježniji spol više će preferirati klasične romantične komedije poput "Prekida" s Jeniffer Aniston i Vinceom Vaughnom u glavnim ulogama, ali i klasične akcije poput "Umri muški".

Bik preferira filmove u kojima ima nasilja

Filmovi s puno nasilja i seksa sadržaj su koji će sigurno zainteresovati ovaj znak. Obožava radove Quentina Tarantina, a osim akcijskih, dragi su mu i horori.

Ipak njihov filmski ukus ne staje na tome jer obožavaju i crno-bijele klasike, pogotovo one sa Charlijem Chaplinom. Ipak, to se sve mijenja nakon što Bik postane roditelj pa tada radije poseže za crtanim filmovima poput "Potrage za Nemom" i mirnijim, porodičnim filmovima.

Za Blizance je psihološka drama najbolji odabir

Budući da su intenzivan znak, Blizanci najviše uživaju u psihološkim dramama kao što je "Vječiti sjaj nepobjedivog uma". Osim drame, vole i erotske filmove poput "Devet i po nedjelja". Ipak, najviše će ih zabaviti komedija, koja mora biti jako smiješna da bi zadovoljila njihov ukus. Za njih definitivno nisu akcijski filmovi.

Rak voli dokumentarce

Ovaj vrlo emocionalni i ženstveni znak najviše će uživati u sentimentalnim filmovima poput ljubavnih drama i komedija. Film "Osmijeh Mona Lise" gdje glavnu ulogu tumači Julija Roberts idealan je za svakog Raka. Osim ljubavnih, Rak voli i historijske filmove te dokumentarce jer iz njih može nešto naučiti.

Lav će uvijek izabrati ljubavni film

Iako to nikad neće priznati, Lav je potajni sentimentalac. Ljubavni filmovi uvijek će ga razveseliti i dirnuti, a među njima su "Ljubavna priča" s Rajanom Onilom i "Terms of Endearment" s Jackom Nicolsonom. Ljubitelji su i vintage komedija s Charlijem Chaplinom, Abotom ili Kostelom. Mnogi Lavovi vole Clint Eastwooda, pa ni s njegovim filmovima ne možete pogriješiti. Rado će pogledati i akciju, ali ako mogu da biraju, to će uvijek biti ljubavni ili komedija.

Za Djevicu su filmovi u kojima životinje imaju glavnu ulogu

Praktična Djevica može se prilagoditi svakom žanru i voli gledati svašta. Ipak, posebno joj se sviđaju filmovi sa životinjama u glavnim ulogama te filmovi naučne fantastike poput "2001: Odiseja u svemiru". Osim filmova za zabavu, tu su i dokumentarni filmovi koje Djevica obožava i uvijek će radije pogledati njega nego komediju.

Komedija je za Vagu idealan film

Veliko Vagino srce najviše će razveseliti smiješni filmovi sa životinjama. Uživat će i u crtanim filmovima, koje vole gledati s najmlađima, poput Ledenog doba.

Ipak, Vaga voli i srceraparajuće ljubavne filmove ali i naučnu fantastiku poput "Legende" s Tomom Cruzom što je čini odličnim društvom za gledanje filmova.

Za Škorpiju su horori prvi izbor

Škorpija je uvijek tajnovita i misteriozna pa će i njen izbor filmova biti takav. Dobri horori poput "Noć živih mrtvaca" ili "Teksaški masakr motornom testerom" uvijek će biti njihov izbor.

Osim horora, uživat će i u dobroj kombinaciji akcije i smijeha poput "Ocean's 11". Osim ovih žanrova, Škorpija voli i vječne klasike poput westerna.

Strijelac će odabrati pustolovne filmove

Strijelac je ljubitelj pustolovnih filmova u kojima prevladava akcija poput nezaobilaznog Jamesa Bonda. Rado će pogledati i dokumentarce o putovanjima i dalekim krajevima.

Obožava i komedije pa će se vrlo rado nasmijati na vratolomije inspektora Kluza u "Pink Pantheru".

Svi filmovi Woodyja Alena dolaze u Jarčev obzir

Jarac je znak koji voli lakrdije poput "Vriska", ali privući će ga i naučna fantastika "Star Treka" ili "Star Warsa" koje smatra legendarnim. Njegov omiljeni reditelj je Woody Alen pa su njegovi filmovi na samom vrhu najdražih filmova.

Vodolija voli kultne filmove

Kod Vodolije ništa nije obično, pa tako ni filmski ukus. Voli kultne filmove poput "Rockyja" i "Terminatora", ali i vizionarske filmove o budućnosti. Obožava Alfreda Hitchkoka i njegove "Ptice" ili "Psiho". Filmovi katastrofe također će razveseliti svaku Vodoliju.

Ribe vole filmove za djecu

Ribe uživaju u laganim i zabavnim filmovima poput romantičnih komedija, avanturističkim filmovima poput "Brodoloma života" s Tomom Hanksom, ali i onim kultnim poput "Foresta Gampa". Obožavaju i filmove za djecu kao što su "Harry Potter", "Ledeno doba".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.