LIFESTYLE

Bila je ovisnica o brzoj hrani i imala 135 kilograma, a sada je niko ne bi prepoznao

Avaz.ba

10.8.2017

Kada su joj doktori rekli kako zbog svoje ovisnosti o hrani i pretilosti sigurno neće živjeti nakon 30. godine, 23-godišnja Alice Toleman, poznatija kao Alice Blows odlučila je nešto pod hitno poduzeti.

U svojoj najdebljoj fazi imala je 135 kilograma i bila je ovisna o brzoj hrani. Omiljeni restoran bio joj je McDonald's gdje joj više obični hamburgeri nisu bili dovoljni pa je samo za sebe naručivala meni za cijelu porodicu.

Bila je ovisna i o lizalicama, čipsu, keksima i čokoladi, no kada je srela jednu djevojku koja je zahvaljujući želučanoj premosnici izgubila stotinu kilograma, shvatila je da mora nešto poduzeti u vezi svog života.

– Život mi se svodio samo na to šta ću i kada jesti – priznala je 23-godišnja Australka koja je zbog svoje transformacije prikupila 80.000 pratitelja na Instagramu.

– Posjetila sam hirurga i on mi je rekao da ću biti sretna ako budem živa nakon što napunim 30 godina. To mi je bio veliki šok i jedino što mi je bilo preostalo je naručiti se za operaciju – rekla je ona.

Na operaciju je otišla 2015. godine i od tada je izgubila pola svoje težine. Alice danas ima 66 kilograma, a kilažu održava zdravom prehranom.

Osim toga, vježba šest puta sedmično, no priznaje kako se dijete strogo ne drži.

– Ne brojim kalorije, jedem kad sam gladna i dok ne utažim glad. Počela sam cijeniti hranu i gledati je kao izvor hranjivih vrijednosti te sam se prestala prejedati – priznaje ona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.