LIFESTYLE

Stvari koje vas čine dobrom u krevetu

Avaz.ba

13.8.2017

Tracey Cox već se godinama bavi proučavanjem muško-ženskih odnosa i stručnjakinja je za seks, a za Daily Mail je otkrila koje to tačno stvari čine ženu dobrom u krevetu.  

Ona inicira seks

Muškarci vole žene koje vole seks i koje ga ponekad i same iniciraju.

Ne prosuđuje

Nemojte na svaki njegov neobičan prijedlog vezan u seks reagirati s gnušanjem. Svi mi imamo neke svoje fantazije koje su nama seksi, a nekome drugome bi možda izgledale perverzno.


Ne boji se reći ne

Nastavno na prethodnu tačku, nemojte se bojati reći ne ako vam se nešto ne sviđa ili mislite da bi vas moglo povrijediti. 

Zna se nositi s njegovim manama

Kad je seks u pitanju, muškarci su pomalo primitivna bića. Možda zvuči grubo, ali je istinito. I to je tamna strana njihove seksualnosti koja nama ženama teško pada ali je prosto moramo prihvatiti. 

Voli raznolikost

Muškarci smatraju kako su u krevetu dobre one žene koje vole raznolikost i koje su otvorene za nove ideje. 

Zna šta želi

Želite li biti dobri u krevetu, morate znati pokazati svoje želje i potrebe, a ne samo pasivno čekati i očekivati da će on pročitati vaše misli. 

Lijepo se ponaša prema njegovoj 'alatki'

Nije tajna da su muškarci pomalo opsjednuti svojim penisom. Ne zabrinjava ih samo njegova veličina, već i izgled, koliko dugo može izdržati i sl. 


Zna da on nije robot

Morate biti svjesni da i muškarci imaju svoje loše dane, baš kao i mi žene. To što vole seks ne znači da nemaju emocija (iako ih rijetko kad pokazuju). 


Voli oralni seks (primati i davati) 

Velik broj žena ne voli oralni seks (kad je davanje u pitanju), dok ga muškarci obožavaju. Oralni je seks, tvrdi Cox, daleko intimniji od običnog seksa i upravo u tome leži njegova posebnost.

Taktički daje povratne informacija

Muškarcima su bitne njihove performanse u krevetu i zato daju sve od sebe da bi na partnericu ostavili najbolji dojam. Oni vole kad im žena daje direktne upute o tome kako da je zadovolje.

Ispušta zvukove tokom seksa (ali nije preglasna)

Seks u potpunoj tišini u najmanju je ruku neugodan. 

Zadovoljna je svojim tijelom

Nitko nije savršen i svi mi imamo svoje male tjelesne nedostatke koji nam se ne sviđaju. Međutim, žene koje muškarci vole nisu opsjednute svojim nedostacima.

Voli seksi odjeću

Žene koje su dobre u krevetu najčešće obožavaju i seksi odjeću te izazovno donje rublje. Iako većina muškaraca razmišlja samo o tome kako će nas razodjenuti, oni zapravo vole kad se pred njima pojavimo u provokativnoj odjeći ili čipkastom korzetu. 

Ne boji se pokazati koliko joj je stalo do njega

Ne bojte se pokazati pred drugima koliko vam je stalo do njega. Poljubite ga u usta, čak i ako je u društvu prijatelja. 

Ne glumi orgazam

Ako svaki put kad vodite ljubav glumite da ste doživjeli orgazam a niste, to onda predstavlja problem. Kako će vas ikad dovesti do vrhunca ako misli da sve radi kako treba? 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.