LIFESTYLE

Šutirao penal za pobjedu pa nestalo struje na stadionu

Avaz.ba

18.8.2017

Niželigaški fudbal nepresušan je izvor urnebesnih scena sa terena poput utrčavanje životinja, ružnih startova, spektakularnih golova ili nestanka struje. 

Upravo to se dogodilo na meču engleskih niželigaša Abbey Hulton Unitede i St Helens Town na kojem je Abbey u 95. minuti, kod rezultata 0:0 imao penal za pobjedu. 

Napadač Josh Graham stavio je loptu na bijelu tačku, i baš kad se spremao izvesti penal, igralište je utonulo u mrak. Nije nestalo struje i niko nije greškom ugasio reflektore, već su oni bili spojeni na javnu rasvjetu koja se gasi u tačno u 22 sata, što znači da ih nije bilo moguće ponovo upaliti. 

Ne bi ni to bio problem da momci iz St Helensa nisu "zapeli" na autoputu i zakasnili na utakmicu 25 minuta pa ona nije završila do 22 sata. Sudiji nije preostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu konačnim rezultatom 0:0. 

- Bili bismo zadovoljni sa bodom, a kad smo dobili penal bio sam oduševljen činjenicom da bismo mogli i pobijediti. Pričali smo sa sudijom, ali on ništa nije mogao napraviti kad se nije vidio prst pred nosom. Vidjet ćemo šta će odlučiti čelnici lige - razočaran je bio trener Abbey Uniteda David Reele.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.