LIFESTYLE

Hit na internetu: Pogledajte kako se Sarajlije šale na račun redukcije vode

Ilustracija

Piše: A.MISIMOVIĆ

28.8.2017

Redukcije vode u proteklom periodu su učestale gotovo u svakom dijelu Sarajeva.

Neko je nema u jutarnjim, drugi pak u večernjim satima a građani, vidno razočarani, zbog cjelokupne situacije snalaze se na razne načine kako bi obavili osnovne životne potrebe za koje je neophodna voda.

Kao što to obično biva sa ljudima sa Balkana, ni ovaj put nije izostao humor.I onda kada je bilo najteže, smisao za humor sa bh. prostora se nikada nije izgubio.

Kad je najteže samo nasmij se

Veliki broj Sarajlija postavili su na društvenim mrežama niz komentara o trenutnoj situaciji, pri čemu se svako na svoj način našalio „svojoj muci“.

- Niko online, svi punimo lavore – jedan je od komentara.


- Šta žene misle da Sarajlije žele...ovih dana to definitivno nije seksipilno žensko tijelo, već samo da imaju vodu - još je jedan od šaljivih komentara na Facebooku, uz fotografiju.

Situacija ni ovih dana nije bolja, budući da i dalje građani muku muče sa ovim problemom, što ih, uz visoke temperature zraka, podsjeća na saharu.

Država koja je bogata vodom, sa glavnim gradom bez vode, u mnogima je izazvalo ljutnju, razočarenje, ali ipak "što bismo se svaki dan morali kupati", našalili su se pojedini. 

A ima i onih kojima je ovakva situacija poslužila kao inspiracija za večernju poeziju.

- Danas lizao ledenu so da se rashladim, dvije kile polizao, a maloprije za česmu uhvatim, kad od sve vode ispade samo jedna kap. Kontam se hajd bolje išta nego ništa, popijem onu kap, kad odjednom vidim nisam više žedan, osvježio se totalno. To mora da je bila kap koncentrisane vode, nema šta drugo biti – napisao je jedan od korisnika društvene mreže Facebook.


Samo nek je punih kanistera

Neki su se dosjetili snimiti i kratki video, pa uz pjesmu i stare popularne kanistere, kao u ratno doba prije nešto više od 20 godina, polijevali se vodom kako bi se okupali.

Jedan šaljivi Sarajlija snimio je tako kućni video, na kojem prikazuje kako se pokušao okupati a usput je zapjevao svima popularnu pjesmu iz ratnog perioda. Video je objavljen na Instagramu, a prikupio je dosta pregleda.

A post shared by Kemal Chebo (@chebelly) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.