Foto: Facebook

Akcija spašavanja u Beogradu: Preplašeni pas bio zarobljen na ivici krova dok u pomoć nisu stigli spasioci životinja

Avaz.ba
13.09.2017 17:16
A
A
A

Ekipa organizacije Animal rescue Srbija (ARS) prije nekoliko dana spasila je psa zarobljenog na krovu zgrade u Beogradu.

Sanja Radosavljević iz ARS-a rekla je da je ekipa iz ove organizacije u posljednjim sekundama spasila život vlasničkom psi koji je mogao da padne sa krova četvorospratne zgrade u naselju Vojvode Vlahovića u Beogradu.

- Ženka rase akita je bila samoj ivici krova. Kuju je primjetio stanar zgrade, koji je čuo kako cvili i zapomaže, jer se našla na samoj ivici kosog krova, gde joj se nije moglo prići. Pod punom spasilačkom opremom ženska ARS ekipa, Sandra, Sofija i Irena, započele su akciju, kada su se pojavili i vlasnici psa. Iako je strašno cvilela od straha, kada joj se pozivalac obratio i rekao da se smiri jer pomoć dolazi, kao da je razumjela svaku njegovu reč i potpuno se umirila - prepričava akciju volonterka ARS-a.

Ona upozorava vlasnike pasa da vode računa o tome kako svoje ljubimce ostavljaju u stanovima.

Kasnije smo saznali je pas ostao na terasi sa niskom ogradom, pored koje su stajale stolice. Kuja istraživačkog duha, dospela je na krov popevši se na stolicu i preskočivši ogradu. Dok joj je Sandra, jedan od spasilaca, stavljala svu neophodnu opremu oko tijela, kuja je mirno stajala ne pružavši nikakvu vrstu otpora. Intuitivno je razumela da je služba za spasavanje životinja tu da joj pomogne i potpuno je sarađivala tokom akcije spasavanja - kaže ona.