Labrador usvojio mače i sada su nerazdvojni

Avaz.ba
13.09.2017 22:25
A
A
A

Prijateljstva između pripadnika različitih vrsta koje su (prema legendama) zakleti neprijatelji uvjek mogu da izmame osmjeh na lice.

Zato, upoznajte Barnija i Avu.

Barni je labrador, a Ava mače i na prvi pogled nemaju baš ništa zajedničko, sem što su slatki i čupavi. Međutim, oni su se zbližili kao rijetko koji pas i mačka.

Ava je pronađena promrzla i napuštena u jednoj bašti u Londonu. Tada je bila stara samo nekoliko dana i budućnost za nju nije izgledala nasmješeno. Vjerovatno bi uginula, da je nisu hitno prebacili u Batersi prihvatilište za pse i mačke. Odmah po dolasku, za nju se pobrinula veterinarka Megan Goldring i nakon što se oporavila, upoznala se s Barnijem.

On je tri godine star labrador rođen u odgajivačnici neodgovornog vlasnika i na kraju završio kod ljudi koji ga zapravo nisu željeli. Izbacili su ga iz kuće 2014. i tako je završio u Batersiju. Glavna sestra se zaljubila u njega i odmah ga udomila, pa joj on sada pravi društvo na radnom mjestu.

Barni se tako upoznao s Avom i orustai da brine o njoj dok se oporavlja. Čak se ne buni što ona sada spava u njegovom krevetu, odmara se na njegovim šapama i igra s njegovim repom.