LIFESTYLE

Osvojili 50 miliona eura na lutriji: Kupili vilu koja je postala najjezivije mjesto

Telegraf/Avaz.ba

22.9.2017

Met i Kesi Topam (Matt i Cassey Topham, 28)  osvojili su na lutriji 50 miliona eura i ubrzo nakog toga odlučili da kupe vilu u vrijednosti od 1,3 miliona eura u Notingemu.

Od 2012. godine do danas, oni se još nisu uselili u kuću koju su planirali da pretvore u futuristički objekt koji se sastoji od četiri krila i ima bazen u podrumu, piše Telegraf.


Luksuzna vila

Jedan od presudnih razloga je što je ova vila ostavljena na milost i nemilost vremena, i jednostavno, postala je - rupa. Luksuzna vila sa sedam spavaćih soba, dobila je svoje šokantno izdanje.

Poznatija kao "kuća duga", postala je dom pacova i sklonište za zavisnike od droge. Policija konstantno dobiva pozive i prijave vezane za ovu kuću, prema njihovim izvještajima, morali su da interveniraju desetak puta.

Danas je kuća totalno drugačija od eko projekta koji je za nju planiran. U dokumentima se nalaze nacrti o bazenu u podrumu, parkingu ispod zemlje i plantaži pomorandži. Pored toga, jedan luksuzni bazen je trebalo da se nalazi u dvorištu.

Aplikacija je bila odobrena, ali se kasnije odustalo od nje zbog velikih troškova izgradnje. Komšije su je nazivale "kućom za Teletabise", ali je ona za nekoliko godina otišla u propast. Prošlog mjeseca su pobijednici lutriji podnijeli novi zahtjev za rušenje zgrade.

Inače, ovaj objekt je poslužio i kao scenografija u filmu 2012. godine "Uspon Mračnog viteza".

Međutim, kuća je postala "najstrašnije mjesto u Notingemu", koju mladi čak obožavaju na Snepčetu zbog jezivih slika koje tamo mogu da naprave. Osim toga, ona privlači narkomane i kriminalce.

Razbijeni toaleti


Svi toaleti su razbijeni, tako da su odvodi otvoreni, što je privuklo pacove da nađu svoje veliko utočište. Bazen je prazan i nezavršen, tako da je pravo čudo kako niko još nije povrijeđen. Bašta je pretvorena u pravu džunglu.

Inače, ovaj par je odbio da se izjašnjava o čitavoj aferi za lokalne medije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.