Američki inžinjer šokirao pričom o vanzemaljcima: Ne samo da postoje, nego su živi i kriju ih u Americi!

Autor: Avaz.ba
24.09.2017 10:40
A
A
A

Penzionirani inžinjer američkog Air Forcea tvrdi da se u tajnoj bazi u Ohaju nalaze vanzemaljci iz NLO koji su pali na našu planetu.

Rajmond Zimanksi (Raymond), penzionirani inžinjer američkog Air Forcea u javnost je izašao sa šokantnim tvrdnjama - da američka vojska posjeduje mrtva tijela vanzemaljaca, ali i još uvijek živih - koje proučavaju već decenijama. 

Zimanksi je 39 godina radio za vazdušne snage, a tvrdi da su vazemaljci u bazu Vrajt-Paterson u Dejtonu, Ohajo, dovedeni nakon pada NLO letjelice 1947. u Rosvelu, prenosi Daily mail. Kaže da pouzdano zna da su neki od vanzemaljaca bili živi, i to godinama nakon što su ih "uhvatili", a njegov mentor mu je rekao o sistemu tajnih tunela u kojima se oni nalaze.

- Jesi li čuo za naše vanzemaljce? - tim je pitanjem mentor započeo tu temu tokom prve nedjelje Simanksiovog rada u bazi. 

Osim toga, rekao mu je da se u bazi nalaze i razni uređaji iz broda vanzemaljaca. Njegova priča potvrđuje teoriju o padu vanzemaljaca u Rosvelu u koju brojni teoretičari zavjera vjeruju. Dana 8. jula 1947. godine nedaleko od jedne farme u Roselu usred jake oluje srušio se neobični predmet. Vlasnik farme pronašao je čudne metalne ostatke tog predmeta.

Bili su nalik na foliju, ali kada bi je zgužvali, vratili bi se u u prvobitni oblik - rekao je sin vlasnika farme. 

Sve više sumnji pojavilo se kada se američka vlada, nekoliko sati nakon izjave u kojoj su rekli da se srušio "leteći tanjir", obratila javnosti rekavši da se zapravo srušio meteorološki balon.

Priča je dugo uspjela ostati zataškana, ali 1978. vojnik Džes Marsel (Jess Marshall), koji je učestvovao u prikupljanju ostataka letjelice, u jednom je intervjuu rekao da je priča o meteorološkom balonu bila samo pokriće nakon čega su krenule brojne teorije zavjere.

Sumnje su se povećale kada je saradnik za odnose sa javnošću Vojnog aerodroma u Rosvelu, saopćio da je nađen "leteći tanjir". On je na samrti priznao da je priča o meteorološkom balonu služila da se zamaskira slučaj i tvrdio je da je vidio vanzemaljce.

Godine 1994. američke vazdušne snage objavile su izvještaj o tom incidentu rekavši da su pronađeni ostaci pripadali balonu koji je bio dio projekta kodnog imena MOGUL iza kog se skrivala namjera špijuniranja Rusa i njihovog nuklearnog programa. Što se tiče groteskno deformiranih bića koje su vidjeli brojni svjedoci, američke snage tvrde da se zapravo radilo o lutkama koje su se koristile za testiranje projekta. I 70 godina kasnije misterija se nastavlja...