LIFESTYLE

Istrenirala vjeverice da joj osakate bivšeg momka

Avaz.ba

1.10.2017

Žrtva je ostala bez dva prsta i jednog testisa.

Policija u Detroitu uhapsila je 45-godišnju Dženis Smit zbog sumnje da je trenirala veći broj vjeverica radi napada na njenog bivšeg ljubavnika.

Džejms Robinson, 51-godišnja žrtva ovog suludog plana, samo u posljednjih mjesec dana bio je žrtva više napada u kojima je učestvovalo desetak vjeverica.

On je u tim napadima pretrpio više ozbiljnih povreda, a najgori su gubitak dva prsta i jednog testisa.

Robinson nije imao pojma zašto ga vjeverice napadaju, sve dok nije video svoju bivšu djevojku, koja je inače bivši cirkuski dreser i trener životinja, kako bodri malene glodare dok ga napadaju.

- Bila je skrivena u grmlju, ali mogao sam jasno da je vidim i čujem. Izdavala je naređenja vjevericama i govorila im da me napadaju - izjavio je Robinson.

Shvativši da bi u jednom trenutku čak i život mogao da mu bude ugrožen, Robinson se obratio policiji, koja je otišla u posjetu kod Smitove.

U njenom stanu pronađene su desetine kaveza u kojima se nalazilo ukupno 27 vjeverica. Tamođe su pronašli i lutke pomoću kojih ih je trenirala, a na čijim su licima bile nalijepljene Robinsonove fotografije .

Šef detroitske policije Džejm Krejg potvrdio je da je Smitova optužena za napad i da je tokom ispitivanja sve priznala.

- Ona je hvatala i trenirala vjeverice da uznemiravaju i napadaju gospodina Robinsona, inače njenog bivšeg momka. Prije je trenirala lavove u cirkusu, pa joj je dresura vjeverica bila veoma laka. Rekla je da je planirala da napravi vojsku od 50 do 100 vjeverica - izjavio je šef policije.

Smitova je suočena sa čitavim nizom optužbi, od maltretiranja životinja, pa sve do njihovog korišćenja kao oružja.

Njeni advokati zahtjevaju da se izvrši procjena psihijatrijskog stanja Smitove, pošto smatraju da dotična pati od ozbiljnih problema, zbog čega nije sposobna za suđenje.

Kao potvrdu psihičkih problema izjavili su da bi bilo kudikamo smislenije da je, kao dreser, upotrebila pse ili medvjeda, nego vjeverice.

U slučaju da ipak dođe do suđenja, Smitovoj prijeti maksimalna kazna od 65 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.