LIFESTYLE

Pet stvari na koje trošite previše novca

( Ilustracija)

Avaz.ba

7.10.2017

Dok smo svjesni krupnih stvari koje nam prave troškove, postoje i one na koje gotovo nikada ne obraćate pažnju.

Da li ste nekada proučavali sve vaše navike potrošnje? Možda je pravo vrijeme da smanjite sve bespotrebne troškove, koji vas mogu dovesti do velike uštede.

1. Kafa

Iako se može piti u udobnosti svog doma, većina ljudi svakodnevno ispija kafu u gradskim kafićima. Umjesto toga, odlučite se za popularne aparate za kafu ili investirajte u njega.

2. Članarina za teretanu

Ako je ne koristite aktivno, teretana će biti samo dodatni izdatak. U slučaju da nemate vremena, ili volje, najbolje je da se opredijelite za vježbanje uz pomoć videa koje možete naći na Jutjubu.

3. Noćni izlasci ili večere

Noćni izlasci i večere svakako spadaju u normalan dio socijalnog života i ne treba ih skroz izbaciti. Ipak, ponekad ih možete zamijeniti kućnom varijantom.

4. Troškovi kupovine

Mnogi će reći da im hrana i kućne potrepštine najviše oduzimaju od kućnog bužeta. Zato bi trebalo da planirate obroke unaprijed i jednom sedmično da posjećujete markete sa listom za kupovinu. Takođe, nikada ne idite u kupovinu gladni.

5. Prevoz

Ako ste primijetili da previše novca izdvajate za prevoz, najbolje bi bilo da se sa komšijama, kolegama dogovorite oko zajedničkog prevoza i tako podijelite troškove. U slučaju da je to neizvodljivo, uvijek možete razmisliti o javnom prevozu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.