LIFESTYLE

Radnici bježali glavom bez obzira: Zalutali leopard zatvorio jednu od najvećih fabrika automobila

Avaz.ba

10.10.2017

Na zalutalog leoparda službenike fabrike upozorio je snimak nadzorne kamere u djelu kompleksa u kojem se proizvode motori, a koji se prostire preko ogromne površine. Noćni radnici odmah su evakuisani, prostor je zatvoren, a kada su dnevni radnici u četvrtak ujutro stigli na posao nisu mogli ući u kompleks, nego su čekali da 12 zaposlenih odjela za šume i 50 policajaca nađu veliku mačku. Tokom dugotrajne potrage kamere su u još nekoliko navrata snimile leporada prije nego je napokon lociran i uspavan.

- Leopard je prevezen u bolnicu na pregled i kasnije će biti pušten u divljinu, - rekli su službenci odjela za očuvanje šuma. Kako bi namamili leoparda, timovi zaduženi za “lov” koristili su i dva kaveza u kojima su bile žive koze, a pokušali su ga istjerati na vidjelo i bacanjem petardi.

Inače, fabrika Maruti Suzuki nalazi se nedaleko od glavnog grada Indije, a riječ je o najvećoj fabrici automobila u Indiji, ujedno i jednoj od najvećih na svijetu. Godišnje se tamo proizvede gotovo milion vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.