LIFESTYLE

Mjesto gdje spava zlo: Konobari bježe iz ukletog paba, vidjeli su jezive stvari, nevidljiva sila otvara drvena vrata, čaše na policama misteriozno poigravaju

Avaz.ba

23.10.2017

Osoblje jednog engleskog paba prijavilo je čudne pojave koje su tokom noći zabilježene na sigurnosnim kamerama. Snimak prikazuje otvaranje vrata iako u njihovoj blizini nema ljudi, pomicanje predmeta na policama i svjetla koja se pale i gase na neobjašnjiv način.

Menadžeri ugostiteljskog objekta u Kentu tvrde da su sigurnosni senzori zabilježili micanje, iako u pabu nema žive duše. Time su podgrijane tvrdnje da pab opsjedaju duhovi.

Na snimcima se vidi kako nevidljiva sila otvara drvena vrata, čaše na policama misteriozno poigravaju, a svjetla se pale i gase sama. U priču se uključio i vlasnik paba Alister Kolins, rekavši da se čudne pojave dešavaju od 4. avgusta.

Pored pomenutih misterija, on svakog jutra zatiče razbacane stolice, pomjerene jastuke na sofama, a često su i suncobrani otvoreni iako noću nema nikakve potrebe za njima.

- Snimci su izazvali nevjerovatan broj reakcija na socijalnim mrežama. I ranije sam čuo priče da je pab opsjednut duhovima, a osoblje se žalilo da se u gluho doba čuju koraci. Postoji jedno mjesto u pabu gdje uvijek vlada neobjašnjiva hladnoća, čak i kada grijanje radi najjačim intenzitetom, - rekao je Kolins.

Ove pojave su zabrinule i radnike u pabu, a jedna od konabarica kaže da će potražiti novi posao:

- Ovo je strašno. Najradije bih negdje pobjegla, pa da se više ne vratim. Jednom sam ostala sama u pabu da bih poslije radnog vremena očistila veliki salon. Tada se začula škripa salonskih vrata. Pogledala sam u tom pravcu i ništa nisam razumjela. Vrata su se i dalje pomjerala, ali u čitavoj pivnici nije bilo ljudi, - rekla je prestravljena djevojka.

Niz incidenata koji su se dogodili u posljednja dva mjeseca, natjerali su lokalno društvo koje proučava paranormalne fenomene da započne istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.