LIFESTYLE

Ostavio je dečko, a onda je izgubila 45 kilograma

( Instagram)

Avaz.ba

6.11.2017

Sijan Rajan (Sian Ryan) započela je sa kardio vježbama, ali odustala je od njih, i u roku dvije godine znatno je smršala, nosi odjeću šest brojeva manju i uz sve to postala je trener.

Motivaciju za odlazak u teretanu pronašla je nakon što ju je ostavio dečko poslije godinu i po veze. 

- U svojoj najdebljoj fazi imala sam 120 kilograma. Upisala sam se u teretanu koja radi 24 sata dnevno, a isprva sam trenirala noću da me niko ne vidi. Trebalo mi je nešto da me izvuče is kuće - prisjeća se.

- Dizanje tegova potpuno je promijenilo moj cijeli proces. Zaljubila sam se u to. Pomisao da postajem jača, snažnija samo mi je povećavala dobar osjećaj. Počela sam više da se fokusiram na to da postanem jača nego na gubitak težine - objasnila je. No svejedno kilogrami su se topili.

Sijan je počela da pazi i na ishranu, balansirala je prave mjere proteina, masti i ugljenhidrata. Kako kaže, najbitnija joj je umjerenost, to znači da svejedno nekad pojede i picu.

- Zapravo sam više težine izgubila kada sam jela 2.000 kalorija, nego kada sam jela duplo manje - rekla je. Kada gradite mišiće, vaš metabolizam se poveća, što znači da trošite više kalorija tokom dana kao i da možete više jesti. Na Instagramu ima 35.000 pratilaca, kojima pokušava prenijeti poruku da je ključ gubitka težine u dosljednosti, u tome da ne odustanete samo zato što ste imali loš dan.

Nemojte izgubiti moral zato što niste imali zdrav dan. Svi moji loši dani izgradili su moje dobre - zaključila je Sijan.


( Instagram)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.