LIFESTYLE

U regionu najpoželjnije djevojke sa oblinama: Iznenadit će vas parametri ljepote u svijetu!

Avaz.ba

7.11.2017

Ljepota je u oku posmatrača - stara je izreka i prilično istinita. 

Ako krenete od Evrope, preko Azije i Amerike - naići ćete na prilično različite poglede na žensku ljepotu. Francuzi, naprimjer, uopće ne vole velike grudi.

Svaka nacija ima svoju tradiciju i običaje, pa se isto može reći i za ideal ženske ljepote. Dok je kod nekih najprivlačnija stvar bujno poprsje, drugi ga se gnušaju i žude za slojevitim kapcima.

U regionu je najpoželjniji oblik ženske ljepote vitka građa sa oblinama. I to se ne mijenja godinama. 

Evo kako ljepotu doživljavaju u ostalim zemljama.

Francuska

Slično iznenađenje prsate ljepotice mogu doživjeti u Francuskoj. 

Dakle, Francuzi, prije svega, preferiraju prirodno. A, ako je to prirodno malo - barem kada su grudi u pitanju - bit ćete prava ljepotica za muškarce iz ove zemlje. Šminka je, također, nešto što je njima uglavnom odbojno.

Koreja

U azijskim zemljama, pored blijedog tena i rumenih obraza simbol ljepote su kapci. Koreanke, naprimjer, uzdišu za što slojevitim kapcima, a ta vrsta estetskog zahvata je među njima najpopularnija.

Italija

Svaka dugokosa ljepotica koja je posjetila Italiju, zna da su upravo duge, bujne i talasaste kose glavni ideal ženske ljepote u Italiji. Doduše, i Italijankama je to podjednako privlačno kod suprotnog pola. A, dame uskog struka i bujnih grudi njihovi muškarci najviše vole.

Kuba

Ako se nađete na Kubi, vjerovatno ćete se iznenaditi što uprkos svojoj savršenoj figuri i tankom struku nećete biti nimalo atraktivne starosjediocima. Isti slučaj je i sa mnogim drugim zemljama u Južnoj Americi i Africi. U ovim nacijama mršava žena jednako je neprivlačna žena - potpuno suprotno od opće prihvaćenog mišljenja.

Mijanmar

Dok u nekim zatvorenijim zemljama, poput Mijanmara, postoje potpuno neobični sinonimi za ljepotu. Ali, ne samo za ljepotu već i tradiciju. Pa će se kao izuzetno privlačna žena i dobra buduća supruga prikazati ona koja poštuje plemensku tradiciju drugih vratova. Od rođenja ovim ženama nižu se bakarne ogrlice, čiji se broj sa godinama povećava - kao i dužina njihovog vrata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.