LIFESTYLE

Životinje su čudo: Spasio život vjevericama, one mu ovako zahvaljuju

Avaz.ba

20.11.2017

Amerikanac Džek je pronašao malenu vjevericu u veoma lošem stanju nakon pomračenja sunca i ponio je kući. Tražeći na internetu kako se brine o vjevericama saznao je da nije jedini koji je nakon ovog prirodnog fenomena pronašao vjevericu kojoj je loše, jer pomračenje sunca zna da zaludi životinje.

Vjevericu je nazvao Petunija, i u svom domu je napravio malu džunglu ne bi li se vjeverica osjećala što prirodnije. Hranio je životinju na šprici i brinuo o njoj s ljubavlju. Nije prošlo dugo, njegov prijatelj je pronašao još jednu bebu vjevericu koja je ostala bez majke nakon uragana i odmah je donio Džeku, koji je novog ljubimca nazvao Dejzi.

Dani su prolazili, Petunija i Dejzi su jačale, te je na kraju Džek odlučio da je vrijeme da ih pusti natrag u prirodu. Petunija je bila spremna i brzo je otrčala, ali Dejzi nije željela da ode. Zavukla se pod Džekovu majicu i jasno mu dala do znanja da mora još malo da čeka.

Nakon nekog vremena, i Dejzi je skupila dovoljno snage da se vrati u prirodno stanište. Ipak, svakog dana i ona i Petunija svrate do Džekove kuće da ga pozdrave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.