LIFESTYLE

Idealan način kako dobiti oblu i čvrstu stražnjicu u samo dvije sedmice

Avaz.ba

28.11.2017

Želite li zablistati za praznike koji su pred nama i fascinirati svojom pozadinom, sad je pravo vrijeme da nešto poduzmete - ovdje su trikovi kako oblikovati guzu u samo dvije sedmice.

Da bi došli do savršene stražnjice u samo dvije sedmice, trebate slijediti dva pravila - određene vježbe i određenu hranu.

Kako bi učinak vježbanja bio bolji i brži, važno je prilagoditi i prehranu. Ne jedite previše proteina, odnosno birajte koje jesti, a koje ne. 

Naprimjer, izbjegavajte one iz masnog crvenog mesa, mliječnih proizvoda i žumanjka. Jesti treba proteine iz tune i ostale ribe, bjelanjka, puretine, piletine, svježeg sira, soje, morske hrane, mahunarki.

Smanjite unos ugljikohidrata koji se nalaze u hrani bogatoj bijelim brašnom i šećerom, a jedite one kojih ima u proizvodima od punog zrna, jedite tamnu rižu, zobene pahuljice, slatki krompir.

I masnoće možemo podijeliti na dobre i loše. Izbjegavajte prženu hranu, grickalice, čips, margarin, crveno meso, pileću kožu, punomasne mliječne proizvode, sladoled, maslac, kokosovo ulje. U prehranu uvrstite riblje ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, bademe, orahe, maslac od kikirikija.

Povećajte unos svježeg voća. Svaki dan pojedite najmanje jedan komad voća, a preporuka je tri do pet komada. Vlakna iz voća držat će vas sitima, a u isto vrijeme nećete unijeti puno kalorija.


I ne zaboravite na povrće jer je prepuno vlakna, vitamina i minerala. Osim toga, ima malo kalorija. Posebnu pažnju usmjerite na brokulu, špinat, kelj i drugo zeleno povrće.

Pogledajte o kakvim vježbama se radi u videu:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.