LIFESTYLE

Značaj i položaj figura u vašem domu

Avaz.ba

6.12.2017

Feng šui, pruža mnoštvo potencijalnih, povoljnih simbola koje možete da upotrijebite da biste prizvali sreću u svim oblastima svog života. Da bi uspjeh bio potpun poželjno je da svoj životni prostor uredite po feng šuiju, jer ovo su ipak samo “ljekovi” koji će podstaći vaš uspjeh. Najprije morate shvatiti da je uređenje stambenog prostora zavisi od ukućana koji borave u njemu. Ono što prija vama neće prijati vašoj komšinici i obrnuto. Zato se obratite osobi koja se ovim poslom bavi profesionalno. Dobru sreću možete da podstaknete upotrebom nekih popularnih simbola sreće sa spiska koji slijedi:

KONJ – Simbol konja predstavlja čast i poštovanje. Takođe, simbolizuje energiju, kretanje, snagu i ima ključnu ulogu u dominaciji. Ovaj simbol često koriste osobe koje žele da putuju. Slika ili figura konja postavljenja na sto pojačaće dinamičnost i snagu. Prirodno mjesto im je na jugu, jer simbolizuju uspjeh i pobjedu. Od koristi mogu biti na sjeveru, za uspjeh u karijeri i smanjenje negativnih tenzija na radnom mjestu, na sjeverozapadu za uspjeh mužu/glavi porodice ili na jugozapadu za snagu ženi/majci.

TRONOGA ŽABA – Sa novčićem u ustima, poznata je kao simbol materijalnog prosperiteta. Ako je imate kao amajliju, talisman ili figuricu u svom stanu, poslovnoj prostoriji… Morate da je okrenete ka zidu, ni slučajno ka vratima ili prozoru. Žabice se najčešće prave od metala. Vodite računa da žaba uvijek stoji sama i da prostor oko nje nije pretrpan nekim drugim figurama. Možete da sakrijete nekoliko tronogih žaba ispod kauča ili ih postavite na stočić za kafu tako da stoje leđima u odnosu na vrata. Žebe ne treba stavljati u spavaću sobu, kao ni u kupatilo ili kuhinju.

SLON – Ova životinja u mnogim kulturama simbolizuje moć i ugled, a kao amajlija donosi boljitak na svim životnim planovima, posebno u sferi zdravlja. Snaga koja proističe iz ovog simbola dobro je poznata u Indiji i Kini, a sve češće se i Evropljani odlućuju da za svog „zaštitnika“ odaberu baš figuricu slona. U Feng šuiju u slon simbolizuje sreću djece, tj. pospješuje začeće. Uprkos nekim preporukama da ga u tom slučaju treba postaviti kraj bračnog kreveta, najbolje je postaviti par slonova sa spuštenim surlama sa spoljne strane vrata spavaće sobe (dakle u hodnik, ne u sobu). Slonove , par figurica, uzdignute surle najbolje je postaviti van doma, sa svake strane ulaznih vrata po jednog. Takođe, možete ih postaviti i unutar doma, ali pored samih ulaznih vrata, okrenute prema spolja, da bi vas zaštitili od provalnika i opasnosti. Tako će osim zaštite privući i mnoštvo sreće u dom.

MANDARINSKE PATKE – Poznate su kao snažni inicijatori ljubavi i ukoliko se postave u srećan sektor utvrđen prema letećim zvijezdama, donose izvanrednu sreću u ljubavi. Partner koga privuku u vaš prostor će vam sasvim sigurno donijeti sreću za kojom tragate. Mandarinske patke uvijek moraju stajati u paru, nikako jedna ili tri, jer simbolizuju ljubav, partnerstvo.

SOVA – Vjeruje se da sova donosi sreću, bogatstvo, zdravlje i ljubav. U mnogim zemljama, sove su povezane sa mudrošću, magijom i pojačanom čulnošću. Predstavlja zaštitu protiv zlih duhova i zdravstvenih problema. Sove mogu biti smještene u bilo koje područje kuće. Za veću stabilnost i pozitivnu energiju u kući, povoljno mjesto za postavljanje sove je sredina kuće, jer bi se tako poboljšala ravnoteža u svakom području.

MAČKA – Simbol mačke u feng šuiu označava dolazak bogatstva. Ona privlači novac, sreću, blagostanje i nove mogućnosti. Mačke će uplašiti sve zle duhove koji su loše usmjereni ka vašem uspjehu. Simbol mačke se stavlja na kancelarijski sto, dok u domu treba da stoji u jugoistočnom ili sjeveroistočnom dijelu. Dvije mačke u paru predstavljaju idealnu zaštitu i privlačenje prihoda.

BUDA – Najneophodniji amulet kada su prosperitet na polju novca i karijere ali i uopšte čitavog života u pitanju. Vjeruje se da u Kini ne postoji dom koji ne posjeduje ovaj amulet. Bilo bi najpovoljnije da ga držite na stočiću u prostoriji u kojoj najviše boravite. Ukoliko ga budete mazili svaki dan postoje velike mogućnosti da vam se skoro sve želje koje tom prilikom zamislite.

ZMAJ – Simboliše mudrost, dobru sreću, snagu, plodnost, hrabrost, božanstvenost, vođstvo, blagonaklonost i prosvjetljenje. On je energičan, odlučan, optimističan, inteligentan i uspješan. Ko god nosi sa sobom lik zmaja, zaštićen je od zlih duhova i obezbijeđena mu je sigurnost i vođstvo. Mjesto mu je na istoku, a idealno bi se istok trebalo nalaziti s lijeve strane ulaznih vrata. Zmajevi su toliko aktivni, da nikada ne bi trebalo da se postavljaju u spavaću sobu ili mjesto za odmor.

SLON SA TRONOGOM ŽABOM NA LEĐIMA – Donosi novac na slonu simboliše sreću, snagu, uspjeh, bogatstvo i izobilje. Ukoliko se nalazi u vašoj dnevnoj sobi treba biti okrenuta prema unutrašnjosti doma,a ukoliko je na vašem radnom stolu-okrenuta ka spolja, kako bi unaprijedili svoju karijeru i bogatstvo, kao i uspjeh u svim aspektima.

DRVENA ŽABA – Prigodna kao poklon za useljenje ili pokretanje novog posla. Vaša želja da nekome donesete bogatstvo i prosperitet dugo neće biti zaboravljena.

Drži se na lijevom dlanu, okrenuta ka sebi i 3x se prelazi širim dijelom štapića po leđima žabe od zadnjeg ka prednjem dijelu (glavi) i 3x kucne u glavu – ponoviti 3x. Za rezultate svakodnevno izvoditi ovaj mali ritual

Drže se u istočnom dijelu kuće, leđima okrenute vratima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.