LIFESTYLE

Stogodišnjakinja dan započinje čašicom brendija i lumpuje do zore!

Avaz.ba

8.12.2017

Mari Luiz Virt (Mary Luis Wirt), stogodišnjakinja iz Francuske misterija je ljudima širom svijeta. Iako u poznim godinama, Mari izgleda kao da nema više od 70!

Iako bi mnogi pomislili da veoma vodi računa o sebi, istina o Marinom životu je sasvim drugačija. Naime, Mari je vlasnica bara, redovno lumpuje, a ne vodi ni mnogo računa o tome da se zdravo hrani.

Kako kaže, bar je naslijedila od oca koji je preminuo kada je imala 37 godina. Od tada svakog dana vodi računa o ovom ugostiteljskom objektu bez imena.

Bar otvara svako jutro u 8:15, a sa prvom mušterijom obavezno popije i čašicu brendija. Svakog jutra ustaje u sedam, a nerijetko ostaje budna i do dva sata ujutru, što joj ne predstavlja nikakav problem.

- Živim kao neko ko ima 60 godina, obožavam da izlazim i da plešem - kaže Mari.

Osim što voli da popije od jutra, ova vremešna dama ne bira mnogo ni šta jede. Mari jede veoma začinjenu hranu, a nerijetko uzima i namirnice koje su čak i onima mlađim od nje strogo zabranjene.

- Ne pijem mlijeko i jedem sve što ne bi trebalo. Da mi date da biram između majoneza i džema, izabrala bih majonez. Nemam ni malo holesterola! - kaže ova nevjerovatna gospođa.

Svoju tajnu dugovječnosti ni sama ne zna, pa kaže: ''Kako ja da znam zašto sam ovakva kakva jesam? Samo Bog može da zna, a on ne priča sa mnom."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.