LIFESTYLE

Counterstrike nije samo za mlade: Prosjek ove ekipe je 71 godina

Avaz.ba

17.12.2017

Tomi ‘Potti’ Ingemarson, jedan od najuspješnijih igrača Counterstrikea, kaže da ga je iznenadila predanost i motivacija koju su pokazali igrači kako bi naučili nešto novo i poboljšali se u svojim godinama, ali i pomogli u mijenjanju percepcije toga šta bi penzioneri trebalo da rade.

Rekao je i da su vidjeli da se nekima od njih popravilo samopouzdanje, pa je ovakvo igranje i odlična terapija i mentalna gimnastika.

- Prijatelji naših godina ne shvataju baš šta radimo, ali drago im je zbog nas i misle da smo hrabri - ispričao je Bertil.

Najmlađi član tima je Monika “Teen Slayer” Idenfors (62), koja se zbližila sa godinu starijom Vandžom “Knitting Knight” Godange. Kako je ispričala, na treninzima uvijek igraju zajedno i bolje su od muškog ostatka tima.

Srebrni snajperisti su trenirali sa ciljem da početkom decembra nastupe u egzibicionom eSports meču na DreamHack Winter, a Vandža je za Lenovo blog ispričala da im je ovo prvo takmičenje i da su mlađi igrači bili prava podrška.

Inače, više od 20 timova se prijavilo da igra protiv Srebrnih snajpera.

- Moja djeca misle da je fantastično što nas ljudi prepoznaju na pijaci i što imamo Facebook stranicu - kaže Oivind “Windy” Toverud, 75-godišnji vođa tima koji obožava da se druži sa saigračima.

U timu je još i Abe “BirDie” Drakborg (75), koji je sada počeo i kćerku da podučava Counterstrikeu kako bi mogli da treniraju zajedno.

Silver Snipers imaju čak i svoju web stranicu, sponzore i raznu zvaničnu opremu kao što su jakne, majice i kape s logotipom tima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.