Pet frizura koje će doživjeti veliki povratak u 2018. godini

Avaz.ba
01.01.2018 23:28
A
A
A

Posebno nam se dopadaju vintidž aksesoari za kosu koji će biti apsolutni hit u 2018. godini.

Prethona godina počastila nas je mnogim trendovima o čijoj bismo estetici nadaleko raspravljali, bar kada je riječ o stilizovanju frizura. Ali, ono što nas očekuje u narednoj godini oduševiće apsolutno sve nostalgične odobe!

Naime, najtraženija frizura bit će stilski inspirisana grunge estetikom, a uživat ćemo i u nekim rezovima i aksesoarima koji su se nosili davnih dana, a koji su potpuno zaboravljeni…

1. Nirvana blonde

Plavuše će konačno doći na svoje. U trendu je platinastoplava boja kose koja je u samom korenu nešto tamnija. Hairstyle trend koji je zaludio svjetske zvjezde naziva se Nirvana Blonde, a jedna od prvih koja je ponijela ovakvu frizuru je američka pjevačica Selena Gomez.


2. Kratke šiške

Šiške su uvijek IN, a u 2018. godini će nas zabavljati nešto kraće čija dužina seže do pola čela.


3. Opuštene šiške

Šiške koje govore ‘tek sam se probudila’ osvojaju apsolutno sve ljubiteljke nepretencioznog šika. Opuštene, razbacane i neuredne šiške uvijek su dobra ideja, a dodatni plus je što su jednostavne za održavanje. 


4. Konjski rep

Od visokog konjskog repa može se napraviti svašta, a budući da ćemo ga u 2018. nositi na sve moguće načine, teško da možemo pogriješiti sa još jednom interpretacijom ove praktične frizure. 

5. Vintage frizure i retro asesoari

Predviđen je veliki povratak pletenica, bujne kose, velikih gumica, traka i svega onoga za što smo se još prošle godine mogli da kladimo da se nikada više neće vratiti u modu. Ovi detalji su najavljeni na modnim pistama brojnih brendova, a sada ćemo ih viđati iu street izdanjima.