LIFESTYLE

Riješio da uzme "stvar u svoje šape", pa prešao 1.500km kao slijepi putnik

Avaz.ba

16.1.2018

Kada je porodica jednog australijskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rasti je odlučio da "uzme stvari u svoje šape" i prešao je 1.500 kilometara kao slijepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo iz Gundivindija u Kvislendu, pišu lokalni mediji.

Dok je četvoročlana porodica bila na odmoru Rastija su povjerili na čuvanje svekru i svekrvi koji žive u blizini.

- Rasti je kod njih zadovoljan, ali ima običaj da se iskrade i izađe na autoput i sprijatelji se s prolaznicima - rekla je njegova vlasnica Laura Skadamor za lokalni ABC.

Trogodišnji terijer ni ovaj put nije odolio pozivu daljine pa se potajno ukrcao u teretni dio kamiona koji je prolazio pored kuće.

Vozač je shvatio da ima slijepog putnika na pola puta prema Snoutaunu, oko 1.500 km udaljenom od Gundivindija gdje živi s porodicom, pa je odlučio da ga povede svojoj kući.

Na Rastijevoj ogrlici pročitao je broj telefona Skadamorovih, pa ih je obavijestio o tome da je njihov kućni ljubimac kod njega i da je dobro.

Laura Skadamor kaže da nije prvi put da i Rasti otputuje kada oni odu na godišnji odmor. Godine 2016. otišao je do grada Činčile, od Gundivindija udaljenog "samo" 230 kilometara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.