LIFESTYLE

Spuštao se niz tobogan kada je na njega skočio "bucko" svom snagom

Avaz.ba

17.1.2018

Evo šta može da se dogodi kad krenete s porodicom na godišnji odmor i prvog dana u pogrešno vrijeme krenete da se spuštate toboganom u vodu. Britanac Grejem Hajd (44), koji je godišnjicu braka poželio da provede sa ženom i 8-godišnjom kćerkom u Barceloni, doživio je horor.

Samo čudo ga je spasilo od mnogo težih posljedica kada je na njega u punoj brzini skočio jedan bucmasti tinejdžer.

Hajd je sa porodicom otputovao u Barcelonu i već prvi dan odmora okončao mu se ležanjem u bolnici sa kragnom oko vrata.

On je naime, pristao da se sa kćerkom spusti niz tobogan u hotelu. Na svu sreću, kćerkica je krenula drugim toboganom.

Grejem je prilikom doskoka u vodu doživeo bliski susret sa jednim poprilično krupnim tinejdžerom koji nije ni gledao da li će neko izleteti iz "tube" te je svom snagom skočio u vodu, pravo na Britanca.

- U posljednjem trenutku sam ga video, ali prekasno da bih se spasio. Ogromna težina pala mi je na vrat i čuo sam kako je nešto jako 'kvrcnulo' - rekao je on.

Spasioci su imali pune ruke posla jer je Britanac bio ozbiljno povrijeđen i u tom trenutku, pod vodom nije znao gdje se nalazi.

Cijeli odmor proveo je u hotelskoj sobi sa kragnom oko vrata, a tek poslije dva mjeseca od odmora mogao je da se vrati džogingu i vježbanju u prirodi.

Kada je došao sebi Hajd je presavio tabak odlučivši da tuži turističku agenciju koja ga nijednom nije posjetila tokom oporavka u Barceloni niti se na bilo koji način zainteresovala da mu pomogne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.