LIFESTYLE

Imala je 152 kilograma, a onda je uslijedila promjena: Kristina izgleda bombastično!

( Instagram)

Avaz.ba

18.1.2018

Svaka priča o mršavljenju je posebna na svoj način. Ali, Kristina Karter (Christina Carter) je imala ozbiljan zadatak - imala je 125 kilograma. Prvo je hirurški smanjila želudac, a godinu dana kasnije ona izgleda bombastično.

Kristina ne krije je da je imala pomoć estetskih hirurga koji su joj odstranili višak kože, ali je i ona sama morala mnogo toga da promijeni u svojoj psihi da bi održala svoje novo tijelo i kako se ne bi vratila u prethodno stanje.

Sa brojnim Instagram pratiocima podijelila je svoje životno iskustvo.

( Instagram)

- Ja hranu volim kao i prije. Ukus joj je bio jednako dobar i neodoljiv, ali ono što sam promijenila u percepciji iste je to što sam počela da razmišljam o onome šta jedem. Prije sam živela od obroka do obroka. Doslovce sam razmišljala za vrijeme jednog obroka šta ću jesti za sljedeći. Sada sam naučila da uživam u novim stvarima. Volim da kuham, pravim obroke sa manje ugljenih hidrata i šećera - rekla je Kristina, prenosi B92.


( Instagram)

Kristina je prestala i da se emotivno prejeda, a stresa se oslobađa svirajući klavir i vježbajući.

Za njenu fizičku i emocionalnu transformaciju zaslužan je, kaže, težak rad.

- Važno je da imate načine oslobađanja od stresa, a da to nije prejedanje. Naučila sam na teži način da se zbog loše hrane možete osjećati dobro u tom trenutku, ali na kraju izgledate loše. To je ključna promjena za mene - iskrena je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.