LIFESTYLE

Ukućane probudila glasna buka, garaža im je propala i stvorila se ogromna rupa

Avaz.ba

18.1.2018

Glasna buka je u noći na 9. januar probudila Britani Buš i njenog supruga iz Ajdaho Folsa u SAD-u, ali kada su ustali iz kreveta i pretražili kuću, ništa neobično nisu vidjeli, prenosi Daily Mail.

Prvo su pomislili da neko pokušava da im provali u kuću, ali pošto lopova nisu pronašli, vratili su se u krevet. Sutradan ih je dočekalo iznenađenje kada su ušli u garažu.

- Držala sam garažna vrata, a kada sam pogledala dolje, počela sam da vrištim: Garaža nam je propala - kaže Britani Buš.

Suprug je brzo dotrčao do nje, a kada su otvorili vrata, imali su šta i da vide. Na podu garaže stvorila se ogromna rupa koja je otkrila tajnu sobu, za koju par nije ni znao da postoji.

Soba je bila puna polica i dječijih igračaka, ženskih torbica, uvijača za kosu, a pronašli su i jedno pismo. Pismo je bilo namjenjeno firmi "Melaleuca", online velnes prodavnici koja je osnovana 1985. godine i još posluje.


Bušovi su odmah pozvali osiguranje koje će procjeniti nastalu štetu, a kada su inženjeri stigli, začudili su se što se to prije nije dogodilo zato što je pod u garaži bio debljine tek 5 centimetara.

Vjeruje se kako u kući postoji još jedna takva tajna soba, jer je to kuća koja je 50-ih izgrađena kao ''kuća u podrumu'', ali je preuređena tokom 70-ih godina.

Par sada prvo mora što prije da očisti i sredi svoju garažu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.