LIFESTYLE

Parkour je idealan sport za aktivne ljude i pse

Avaz.ba

22.1.2018

Parkour je prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela kako bi bilo sposobno kretati se što brže, sigurnije i efikasnije kroz okolinu, koristeći samo svoje tijelo i um. To je vještina kretanja koju čovjek koristi da bi najučinkovitije, najbrže i sigurno stigao od tačke A do tačke B.

Parkour je vještina koja omogućava istraživanje potencijala ljudskog tijela. Daje mogućnost prelaženja i fizičkih i mentalnih prepreka s kojima se susretnemo, bez obzira na to nalaze li se one u prirodnoj ili urbanoj okolini, u potrazi za kretnjama koje spajaju djelotvornost i kontrolu. Primarne karakteristike parkoura su efikasnost, brzina te sigurno kretanje.

Ovaj sport je idealan i za pse s visokom energijom, za pse koji vole trčati, skakati i biti sa svojim čovjekom. Kako ima pozitivan učinak na ljude, parkour je jako dobar i za pse jer se razvijaju, postaju spretniji i brži, a osim svega navedenog, odlična je zabava za psa i čovjeka, prenosi Index.

Iz jedne obične šetnje možete napraviti jako dobar trening i zabavu! Naravno, pazite da ne dovodite ni sebe niti ljubimca u opasnost i uživajte zajedno!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.