LIFESTYLE

Oprez: Djevojka stavila vještačke trepavice, a zbog toga je mogla i umrijeti

Avaz.ba

22.1.2018

Mnoge djevojke vole guste i velike trepavice pa se često odluče da oči ukrase vještačkim.

Postoje saloni koji se bave ugradnjom trepavica, a ovaj trend može da bude veoma opasan po zdravlje. To najbolje dokazuju primjer Izabele Kun (20) iz Kanade, koja će ugradnju trepavica pamtiti cijeli život.

Kun je ugrađivala trepavice svake tri sedmice u istom salonu i nikad nije imala nuspojave ili neželjene reakcije sve do prošlog mjeseca. Nakon što je stavila vještačke trepavice primijetila je da su joj oči malo natečene. Vratila se u salon idući sedmice i rekla radnicima salona da možda ima alergiju na ljepilo i pitala je koristi li uvijek isto. Žena joj je samo odgovorila kako nema potrebe za brigom i da je ljepilo u redu.

Samo dva dana kasnije Kun se probudila s očima koje je jedva uspjela da otvori koliko su bile natečene. Znala je da nešto definitivno nije u redu.

"Jedva sam gledala, a imala sam i probleme sa gutanjem te disanjem. Otišla sam u bolnici, a tamo su me odmah primili kad su vidjeli kako mi lice izgleda”, rekla je Kun.

Doktori su joj dali steroide kako bi smanjili otok, ali kad je se vratila kući, bilo joj je samo još gore.

Salon u kojem ugrađuje trepavice je na svojoj veb stranici nedugo poslije ovog događaja stavio obavještenje da se klijenti moraju testirati na ljepilo kako ne bi došlo do alergijskih reakcija. Kun će to idući puta sigurno napraviti jer kaže kako će i dalje ugrađivati trepavice.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.