LIFESTYLE

Naoružani policajci duže od sat nisu smjeli da priđu plišanom tigru

Facebook

Avaz.ba

7.2.2018

Tigrovi bi se mogli svrstati u ugroženu vrstu, prema mišljenju mnogih stručnjaka, ali i dalje su za mnoge poprilično strašni. Uprkos tome koliko lijepo i moćno izgledaju, mogu biti i poprilično opasni.

Upravo zato, škotski farmer Brus Grab (Bruce Grubb) pozvao je policiju kada je ugledao jednog u štali, u kojoj je držao oko 200 steonih krava. Bio je to mudar potez, s obzirom na to da je tigar krave mogao ubiti poprilično lako.

Nedugo zatim, naoružani policajci su stigli na mjesto poziva i počela je višesatna farsa između njih i tigra, sve dok nisu shvatili da je to, zapravo, plišana igračka.

Na mjesto događaja poslano je šest policijskih patrola, a nakon što prvi policajac koji je došao na mjesto dešavanja nije htio da izađe iz automobila.

Incident se dogodio na kućnom druženju koje je Brus organizirao, a otišao je da provjeri steone krave kada je ugledao tigra.

Svi bi prvo pomislili da druženje i nekoliko čašica alkohola ne idu zajedno, ali Brus je bio potpuno trijezan.

- Krave su mogle da u bilo koji čas rode pa nisam konzumirao alkohol. Upalio sam svoju lampu ispred štale i ugledao tigra. Na mjestu sam ostao zaleđen – kazao je Brus Grab.

Ali on nije jedini, prvi policajac koji je nakon poziva stigao, također, je bio uvjeren da se radi o pravom tigru.

- Odbijao je da izađe iz policijske patrole, pa čak i da spusti prozor na autu – dodao je Grab.

Nakon toga je stiglo još šest policijskih patrola, uključujući i naoružani interventni vod.

Tek nakon što se nakon dugog perioda tigar nije pomakao, Grab je odlučio da priđe bliže.

- Policija je držala distancu duže od sat, niko nije smio da priđe niti je znao šta je najbolje za učiniti. Tek nakon određenog vremena ,kada se tigar nije pomakao, počeli smo misliti da nije pravi. Dovezao sam se pored njega kamionom i tada sam shvatio da je plišana igračka u pitanju – objašnjava Grab.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.